Diari La Veu del País Valencià
Èxit de la ruta de les rondalles de Valor a Penàguila

RedactaVeu / Penàguila.

La II edició de la Ruta de les rondalles per Penàguila va resultar tot un èxit. Vora 150 persones es van donar cita per recordar la figura de l’escriptor i gramàtic Enric Valor, convocats per la Coordinadora pel Valencià i per la Casa Rural Valor.

Durant la passejada, van participar l’etnobotànic Daniel Climent, per explicar les llegendes associades a moltes de les nostres plantes. També les contacontes Almudena Francés, Sílvia Blanes i els escriptors Víctor Labrado, Miquel Puig, Francesc Gisbert, Jordi Raül Verdú i Ximo Gadea.

Enric Valor va passar llargues temporades en una casa senyorial de Penàguila, actualment reconvertida en casa rural. La Coordinadora pel Valencià editarà un CD commemoratiu amb les gravacions de les intervencions i contes dels participants, que es distribuirà entre els centres educatius com a material didàctic.

L’activitat s’emmarca en el projecte de rutes culturals que dinamitza la Coordinadora pel Valencià. Podeu trobar més informació de la ruta a la secció ‘Viatjant i llegint de la veu’, en l’article ‘Rutes de llegenda’.

Comparteix

Icona de pantalla completa