Diari La Veu del País Valencià
La UPV celebra el 25 d’Abril amb un programa entorn la figura d’Ovidi Montllor
RedactaVeu / València

Els actes comencen el dijous 16, a les 19 h, amb la presentació del llibre Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, a l’auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts, a càrrec de l’autor i de Xavi Sarrià. Aquesta obra de Jordi Tormo arreplega part dels 400 poemes que va deixar Montllor sense publicar i una important sèrie de fotografies inèdites. Com a tancament, el cantautor Feliu Ventura, prologuista del llibre, interpretarà alguns dels seus temes.

Per al dissabte 18 s’ha programat una excursió per la serra Calderona, un dels espais naturals més emblemàtics de tota la geografia valenciana. La ruta interpretativa és a càrrec de l’associació Calderona Viva, que s’encarregarà de guiar els assistents per l’itinerari de 10 km des de Marines Vell fins a Olocau.

Foto: ACN.

Del 21 al 28 al campus de Vera

El dimarts 21, a partir de les 19 h al paranimf de la UPV, tindrà lloc una sessió de monòlegs interpretats per Óscar Tramoyeres –‘El millor humor de l’horta’–; Maria Juan –col·laboradora d’Andreu Buenafuente–, Toni de l’Hostal –famós per les seues versions atrevides dels clàssics valencians– i Kalebarraka, habituals de Ràdio Godella.

El dijous 23, Dia del Llibre, se celebrarà el tradicional dinar literari a l’Àgora del campus de Vera. En aquesta ocasió, la trobada estarà dedicada especialment a Ovidi Montllor, Carles Salvador –Escriptor de l’Any 2015– i Vicent Andrés Estellés. Es degustaran plats típics de la gastronomia local (fideuà, coca de tomaca, amanida, postres…).

El dimarts 28, es tanca el programa al campus de Vera amb un doble concert de pop-rock a càrrec del grup Tardor i dels ja consagrats Sènior i El Cor Brutal. Serà a les 20 h, a l’auditori Alfons Roig. Miguel Ángel Landete (Sènior) lidera aquesta agrupació que es va formar el 2007 amb influències del country alternatiu i el folk nord-americà. El seu segon disc, Gran, editat en 2011, va ser enaltit per la crítica i el seu quart àlbum, titulat El poder del voler, ha guanyat el Premi Enderrock de la Crítica 2015 al millor disc de l’any.

També en els campus de Gandia i Alcoi

El dimecres 22, el campus de Gandia acollirà el lliurament de premis del I Concurs de Curtmetratges a Contrarellotge en Valencià. Els equips inscrits en el certamen hauran disposat solament de cinc dies (fins al divendres 17) per a realitzar un curt de no més de cinc minuts sobre el tema triat pel jurat.

Per la seua banda, el campus d’Alcoi presentarà el 4 de maig els llibres Pobles valencians abandonats i Pobles abandonats de la Península Ibèrica, d’Agustí Hernández. Tots dos volums estan dedicats als municipis que han sigut esborrats del mapa –submergits per embassaments, destruïts o simplement abandonats pels seus habitants–. Inclouen fotos d’abans i d’ara, seleccionades d’un total de 150.000 imatges del món rural recopilades per l’autor i en la seua gran part desconegudes.

Tancarà aquestes tres setmanes d’activitats la banda de rock i mestissatge King Kong Boy, que oferirà una doble actuació: el 24 d’abril al Teatre del Raval a Gandia i el 7 de maig al campus d’Alcoi.

Commemorant la batalla d’Almansa des de 2003

La Universitat Politècnica de València, a través del Servei de Promoció i Normalització Lingüística, celebra des de l’any 2001 diferents activitats en record de la batalla d’Almansa. En aquesta edició, han col·laborat, a més l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Servei d’Esports i la Biblioteca, tots dos de la UPV, així com diversos col·lectius d’estudiants: BEA UPV, SEPC i membres del Voluntariat Lingüístic de la UPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa