Diari La Veu del País Valencià
Mara Aranda, 25 anys als escenaris
RedactaVeu / València.

Mara Aranda ha recorregut els escenaris de més de mig món durant 25 anys. Per celebrar la seua trajectòria, la música i l’èxit que l’ha acompanyada es presentarà durant 2015 Mare Vostrum, un treball on conflueixen la inspiració, influències i emocions que com a generosos afluents, aboquen les seues aigües en aquest mar compartit.

El treball que se’ns presenta és el tapís d’una geografia musical que atresora el coneixement millor custodiat, de generació en generació, a través d’unes cançons que en la seua veu recobren l’alè mai extingit de la Tradició. És sobretot la mostra convincent d’una trajectòria on la qualitat compositiva i interpretativa ha anat en línia ascendent a dir dels mitjans i premsa especialitzada no dubtant a comparar-la amb Cheikha Rimitti, Om Khalsoum o Elefhteria Arvanitakis.

Més enllà de parangons Mara Aranda és ja una icona de referència i té un lloc en la història al costat de les més grans dones del Mediterrani.

A més de la formació habitual que l’acompanya: Jota Martínez (cítoles, viola de roda, lavta i bouzuki), Abel García (lauto, baglama i viola de roda) i Sacha Gotowtschikow (percussions tradicionals i orientals), han col•laborat en Mare Vostrum músics als qui la uneixen memòries comunes, històries i emocions compartides com Alberto Jambrina (gaita charra i tambor maragato), Andrés Belmonte (ney), Rosa Sanz (zapateao) o el cor Allegretto de nens de l’ONCE, que es plasmen ara en aquest treball i que fan d’aquest disc, el més personal de l’artista, no un producte més on es persegueix el màxim rendiment sinó un projecte vital que segueix creixent amb els anys i fent de Mara Aranda un reflex de la profunditat de la Tradició que pot ser benigna i reparadora com una travessia pel mar en bonança o engolir països i regnes, fortunes i vanitats.

Llançament mundial del disc, el 15 d’abril de 2015.

Propers concerts

18 abril

C.C.ENRIC VALOR, BENIFAIÓ (VALÈNCIA)

26 abril

TEATRE BERNAT I BALDOVÍ, SUECA (VALÈNCIA)

Comparteix

Icona de pantalla completa