Diari La Veu del País Valencià
Al PP se li encén la bombeta: ‘xec energètic’ a 40 dies de les eleccions
Europa Press / RedactaVeu / València

En una entrevista el conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha anunciat que l’administració ultima el llançament d’aquesta ajuda per a “combatre la pobresa energètica” i mostrar la seua sensibilitat cap a persones que “ho estan passant mal i no tenen recursos suficients per a fer front a les factures de subministrament energètic”.

En 2015, aquest programa comptarà amb un pressupost d’un milió d’euros, de manera que es preveu atendre unes 10.000 sol·licituds.

L’engegada del xec energètic requereix un concurs per a adjudicar la gestió a “una ONG amb oficines i la capil·laritat necessària per a facilitar l’accés”. Aquesta entitat s’encarregarà “d’atendre a les famílies, verificar que compleixen els requisits i tramitar les ajudes” perquè la Generalitat realitze els pagaments.

Segons indica, aquesta iniciativa sorgeix arran de l’increment del nombre de famílies amb dificultats per a assumir el cost dels subministraments energètics necessaris per a cobrir les seues necessitats bàsiques, com mantenir l’habitatge a una determinada temperatura mínima o disposar d’aigua calenta, registrat en els últims anys.

“Hi ha gent que ha d’apagar la llum o no usar calefacció perquè els seus ingressos són molt baixos i la factura energètica els pesa”, ha apuntat el conseller.

Comparteix

Icona de pantalla completa