Diari La Veu del País Valencià
EUPV inclou al seu programa mesures per a evitar la professionalització de la política
RedactaVeu / València

Blanco considera perillós que la política “s’haja convertit en un ofici per alguns, encara que hauria de ser un compromís de ciutadania. No podem permetre que la política quede en mans dels polítics professionals, de gent com Rita Barberà, que està 32 anys de diputada i 24 d’alcaldessa, o com el senyor Rus, que és president de la Diputació, alcalde, diputat autonòmic i president de moltes altres empreses públiques. Aquesta gent no xafa el carrer, no baixa del cotxe oficial des de fa tants anys que ja no recorda com viu la gent normal”, critica.

El candidat d’esquerres considera “cínic” que el PP, amb Fabra al capdavant, “s’òmpliga ara la boca anunciant, com a novíssimes, diverses mesures d’exemplaritat que no ha aplicat quan governava. Esquerra Unida també porta en el seu programa electoral l’eliminació de l’aforament i la suspensió automàtica de qualsevol càrrec públic imputat per corrupció, perquè no quede en les seues mans la decisió de dimitir o no, i no es torne a viure l’espectacle vergonyós de la bancada del PP en aquesta legislatura. El que demanem al PP i a la resta de partits és que donen un pas més i apliquen també mesures per evitar la professionalització de la política”.

Blanco apunta: “aquesta professionalització és la que provoca l’allunyament dels ciutadans respecte als seus representants, els quals prèviament ja s’han allunyat del poble al no xafar el carrer. Esquerra Unida del País Valencià planteja en el seu programa mesures molt concretes, que a més estem aplicant des de fa molts anys, com són: limitació de salaris, de manaments, prohibició d’acumulació de càrrecs i també capacitat revocatòria d’aquells que incomplisquen el seu programa”, ha avançat.

Comparteix

Icona de pantalla completa