Diari La Veu del País Valencià
Jordi Peris, candidat de València en comú a l’Ajuntament de València

RedactaVeu / València.

Jordi Peris Blanes serà el candidat de València en Comú a l’alcaldia després d’haver guanyat clarament les eleccions primàries convocades per a triar el cap de llista de la plataforma municipalista i a les quals s’havien presentat un total de nou aspirants. Peris ha obtingut el 66’56% dels vots emesos, i superen àmpliament la resta de candidats.

Jordi Peris és professor en la Universitat Politècnica de València on va estudiar Enginyeria i va fer el doctorat. Segons resa en la pàgina web de Guanyem/València en Comú (http://guanyemvlc.org/), el seu interès per la política el va fer estudiar Ciències Polítiques i a endinsar-se en el món del desenvolupament i la cooperació internacional, àmbit en el qual duu a terme la seua activitat docent i investigadora en l’actualitat.

A més, ha viscut en països com Mèxic, Holanda i Kenya, ha sigut membre de l’ONGD Enginyeria Sense Fronteres, “on vaig aprendre que els problemes del nord i del sud són les dues cares d’una mateixa moneda”.

I, subratlla Peris en la seua presentació com a candidat en aquesta pàgina web, “participe activament en l’AMPA del col•legi dels meus fills, on també he sigut membre del Consell Escolar. Allí he pogut constatar els grans desafiaments que com a societat tenim en matèria educativa, i he pogut treballar per una educació pública, laica i de qualitat”. En l’àmbit universitari, Jordi Peris col•labora “amb altres investigadors i investigadores per a treballar interdisciplinarment en processos de recerca-acció-participativa amb col•lectius i organitzacions socials de la ciutat de València”.

Sobre un cens de 2.015 votants, 653 persones han exercit el seu dret a vot. És a dir, hi ha hagut un 32’4% de participació. Dels vots emesos, hi ha hagut quaranta vots en blanc i un vot nul.

L’elecció dels aspirants a formar part de la candidatura per a les municipals tindrà lloc de l’11 al 13 d’abril. En aquest cas, cada elector dels més de dos mil inscrits podrà seleccionar un màxim de deu candidats o candidates ordenats de l’1 al 10 segons la seua preferència. Una vegada ordenats, homes i dones seran intercalats amb efecte cremallera per a la llista definitiva, que es farà pública el 14 d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa