Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana celeritat en els treballs a la carretera de Cortes de Pallars
RedactaVeu / València

El candidat a la Presidència de la Generalitat per EUPV, Ignacio Blanco, ha demanat al Govern que accelere “tot el que es puga i garantint al complet la seguretat”, els treballs per a restaurar el trànsit en la carretera de Cortes de Pallars després del despreniment de fa uns dies que manté la via tallada al trànsit. “Ens preocupa que es repetisquen situacions ja viscudes en carreteres de l’interior, com és el cas de la que circula a Toràs, en la comarca de l’Alt Palància, que estigué quatre anys tallada per uns despreniments d’un mur de contenció d’una urbanització”.

Blanco manifesta que al marge de les circumstàncies climatològiques severes que puguen ocórrer i que provoquen aquestes situacions, de vegades inevitables, “no podem obviar la necessitat de ser diligents i tindre celeritat en actuar per restablir la normalitat en aquestes vies. Ens preocupa que es demoren les accions i que els veïns i els usuaris no puguen transitar-hi com abans millor”.

El dirigent d’Esquerra Unida insisteix a més, en la poca inversió que reben les carreteres de l’interior. “En massa ocasions aquestes carreteres estan en estat lamentable i necessiten d’inversió per a protegir-les i mantenir-les. A més, abans hi havia més brigades de manteniment, però aquestes s’han reduït amb les retallades i les bases estan molt allunyades de les carreteres que ho necessiten, la qual cosa significa que davant de qualsevol problema tarden més en acudir”, lamenta.

Estat actual de la carretera CV-428.

Finalment, Blanco assenyala que caldria evitar la duplicitat de la titularitat de les carreteres valencianes ja que “seria més efectiu que la xarxa secundària fóra únicament autonòmica, això ens permetria reduir costos i millorar la gestió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa