Diari La Veu del País Valencià
Empat del VCF davant l’Athletic i victòria de la campanya #VCFenValencià

L. Part / València.

Empat del València CF davant l’Atlhletic però golejada de la campanya per a exigir al club de Mestalla un major ús de la nostra llengua. La iniciativa de la piulada massiva a les xarxes socials amb el hashtag #VCFenValencià durant el partit Athletic-València CF que s’ha saldat aquest dijous amb empat (1-1) -després de l’expulsió injustificable d’Otamendi i un gol dels de Bilbao en clar fora de joc d’Aritz Aduriz quan els valencians tenien el partit encarrilat gràcies al gol de l’argentí Rodrigo Javier De Paul- ha aconseguit un ampli suport per gran part de l’afició valencianista, amb quasi un miler de piulades.

Durant l’encontre, milers de valencianistes han utilitzat el hashtag proposat (#VCFenValencià) per un aficionat i soci minoritari del club de Mestalla amb l’objectiu de demanar al València CF que faça un major ús del valencià a les xarxes socials. Si bé el València CF té un compte en valencià -@valenciacf_vale-, aquest, fins ara, s’utilitza molt poc’, només 6.604 seguidors enfront del compte Twitter en castellà @valenciacf, el qual compta amb 520.166 seguidors. Però el que és més pitjor és que, segons va posar de manifest la penya Drac Alat, en el piulet que comença la conversa de les cròniques en valencià dels partits de l’equip “arriben tard o no arriben”, i, per exemple, “la del partit contra el Vila-real CF la van posar el dia després”.

“No deixes que el València CF done l’esquena a la seua, a la teua, a la nostra llengua”, argumenta la campanya, en què els seus impulsors pretenen fer palès “que els valencianistes que utilitzem el valencià volem rebre informació del nostre club en la nostra llengua”

Fins al moment del partit, el hashtag #VCFenValencià havia sigut repiulat unes 200 vegades, si bé aquesta xifra s’ha disparat des del mateix moment del xiulet inicial del patit fins a la seua finalització a prop d’un miler de piulades.

En suma, un gran gol d’aquesta campanya que va eixir d’una conversació per Twitter després de les protestes del seu promotor (@SiciliaAragones) al considerar que el VCF “no utilitza -el suficient- el valencià en les xarxes socials”, i un punt per al València CF que sap a poc després d’un gran partit dels de Mestalla que tenien el partit guanyat, però que es van deixar dos punts a Bilbao gràcies a una expulsió injusta, un gol en posició il·legal i un arbitratge funest.

Gràfic de la campanya. @SiciliaAragones

Comparteix

Icona de pantalla completa