Diari La Veu del País Valencià
#VCFenValencià; campanya per a exigir un major ús del valencià al València CF
L. Part / València

#VCFenValencià”. Aquest és el hashtag que els aficionats del València Club de Futbol hauran de piular de forma massiva durant el Athletic de Bilbao-València CF que es disputarà aquest dijous 9 d’abril, a les 20 hores, amb el propòsit de demanar al club de Mestalla que utilitze més el valencià a les xarxes socials (Facebook i Twitter).

“Volem fer palès que els valencianistes que utilitzem el valencià, volem rebre informació del nostre club en la nostra llengua”, asseguren els impulsors d’aquesta iniciativa, entre els quals figuren un aficionat i accionista minoritari (M. L.S) i la penya valencianista Drac Alat.

Segons expliquen els promotors de la campanya #VCFenValencià, el twitter @valenciacf “és molt actiu durant els partits, però comunica únicament en castellà. Tenen un compte oficial en valencià, @valenciacf_vale, que utilitzen molt poc”.

Per aquesta raó, i “farts” d’aquesta situació –de suposada discriminació lingüística del valencià en les xarxes socials per part del club, proposen “fer una piulada massiva amb el hashtag #VCFenValencià, per tal de fer palès que els valencianistes que utilitzem el valencià, volem rebre informació del nostre club en la nostra llengua”, expliquen.

A més a més, recorden que la penya Drac Alat va denunciar en el piulet que comença la conversa “que les cròniques en valencià dels partits de l’equip arriben tard o no arriben”, i “la del partit contra el Vila-real CF la varen posar el dia desprès”.

Fins ara, el hashtag #VCFenValencià ja ha sigut repiulat gràcies a la penya Drac Alat, per diferents usuaris com @blanquinegres i @JaumeICastigaor, si bé la idea és aconseguir un suport massiu durant el partit que es disputarà a Bilbao aquest dijous per tal d’aconseguir, a poder ser, que el hashtag es convertisca en trending topic i així el València CF use majoritàriament el valencià a les xarxes socials.

L’origen de la iniciativa

La idea de posar en marxa aquesta campanya va eixir d’una conversació per Twitter en què es recordava que “des de fa un temps estic protestant a nivell personal al València CF, club del qual sóc aficionat i accionista minoritari, perquè no utilitzen el valencià en les xarxes socials”.

En el cartell de la convocatòria de la campanya per a la piulada massiva per animar el València CF i “demanar-li que utilitze -en major grau- la nostra llengua”, apareix, juntament a diferents fotografies de destacats jugadors –com ara Puchades, Claramunt o Albelda-, la frase “ells sempre l’han parlat, no deixes que el València CF done l’esquena a la seua, a la teua, a la nostra llengua”.

Per últim, apuntar que si voleu fer una piulada en valencià, podeu fer-ho en el compte oficial @valenciacf_vale i @valenciacf utilitzant el hashtag “#VCFenValencià

Comparteix

Icona de pantalla completa