Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Cortes organitza les eixides del poble per camins forestals

RedactaVeu / Europa Press / València.

L’Ajuntament de Cortes de Pallars (Vall de Cofrents) ha organitzat les eixides del poble per camins forestals després dels despreniments registrats aquest dilluns en la muntanya i que han obligat a tallar la CV-428, segons ha informat l’alcalde del municipi, Alberto Enrique Sáez, a Europa Press.

El primer edil ha explicat que la situació després d’aquest incident està “controlada” i ha dit que s’estan realitzant els pertinents estudis per a saber com actuar i procedir amb la retirada de pedres que han afectat el túnel de la central elèctrica Iberdrola.

En aquesta línia, ha assenyalat que el poble -que actualment compta amb uns 300 o 350 veïns– no es troba aïllat “al 100 per cent” ja que des del Consistori s’han organitzat eixides per camins forestals.

“Hem fet eixides guiades amb treballadors, veïns i turistes, per a anar traient gent que ha d’anar a treballar o a metges. S’estan organitzant eixides per terrenys coneguts, de manera guiada i amb precaució”, ha insistit. “Tot açò -ha agregat- requereix la màxima atenció i s’està gestionant des de l’Ajuntament”.


Imatge dels despreniments en Cortes de Pallars. @gva_112cv.

Ruta alternativa d’accés a Cortes de Pallars. @gva_112cv.

Durant la passada nit, des del Consistori també han romàs de guàrdia i els treballadors que en el moment del despreniment estaven en les instal•lacions d’Iberdrola, també van poder ser evacuats i eixir “sense cap problema”.

Imatge aèria de la sorsida de terra i roques en la central d’Iberdrola.

Un helicòpter de la Generalitat Valenciana i una Brigada d’Emergència s’han traslladat aquest matí fins a Cortes de Pallars on ahir es va produir un despreniment de pedres que va afectar el túnel de la central elèctrica d’Iberdrola. El despreniment va sorprendre 141 operaris d’Iberdrola a l’interior del túnel d’accés a la central.

,>

Comparteix

Icona de pantalla completa