Diari La Veu del País Valencià
Sebastià denuncia el secretisme de les negociacions del TTIP
RedactaVeu / Brussel·les

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, va accedir a part dels documents de negociació del TTIP després que es permetera l’accés als europarlamentaris als arxius.

Sebastià ha denunciat “l’odissea” a la qual se sotmeten els parlamentaris que volen conèixer el curs de les negociacions sota amenaça d’inhabilitació o acusació d’espionatge si no es respecta un llarg i minuciós contracte de confidencialitat que prohibeix l’entrada de telèfons, bolígrafs i càmeres a una sala tancada sota clau.

Per a Sebastià, “l’opacitat i el secretisme amb el qual s’està negociant el tractat de lliure comerç amb EUA és insultant. Primer per a la ciutadania perquè tot el que es fa a les seues esquenes és segur que contravé els seus interessos; però també per als europarlamentaris que no sabem en quins termes s’ha negociat un acord que després hem de votar”.

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea ha qualificat “d’absurd i incoherent” un tractat de lliure mercat amb EUA quan no hi ha llibertat de comerç real dins de la Unió Europea per a alguns productes.

Sebastià també ha advertit dels riscs que suposaria per al mercat hortofructícola i la salut pública el tractat per “la possible entrada de productes transgènics o carn de ramat hormonada i les condicions sociolaborals amb les quals s’elaboren els productes que després s’importarien a Europa”.

Per a Sebastià, “la desinformació intencionada que hi ha hagut al voltant del TTIP genera la desconfiança suficient com per a avançar que nosaltres no votarem a favor del Tractat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa