Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer demana al Ministeri de Serveis Socials la cessió definitiva de la finca del Campell
RedactaVeu / Pedreguer

Per la seua banda, la Sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant 72/2014 de 3 de gener de 2013 (ratificada per sentència de setembre de 2014 del Tribunal Suprem) acordava el decomís de l’esmentada finca (registral núm. 10449 del Registre de la Propietat de Pedreguer).

Actualment, però, i segons es va comunicar a l’Ajuntament des de la Secretaria General d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, la finca és propietat de l’Estat Espanyol i està integrada en el fons de béns decomissats.

En aquesta finca es van haver d’efectuar per part de l’Ajuntament de Pedreguer obres d’adequació el 2008 per valor de 85.679,51 € (per a la qual cosa, l’anterior equip de govern municipal del PP va haver de concertar un crèdit per afegir al desorbitant deute que durant eixa legislatura es va acumular, signant convenis que no s’han cobrat amb l’imputat Juan Cotino, quan dirigia la Conselleria de Benestar Social). Des de 2008 fins a l’actualitat l’Ajuntament ve suportant les despeses de manteniment, que al 2014 van ascendir a 16.025,54 €. En total des de 2008 fins a 2014, l’Ajuntament ha destinat entre obres i manteniment un total de 198.976,53 €.

Cal recordar que en la finca del Campell es desenvolupen activitats per part d’associacions com AMADEM, ADIMA, Ludai, Condenados al Bordillo, etc.

S’ha de dir que amb caràcter general la llei estableix que el destinatari dels béns decomissats pel tràfic de drogues i altres delictes relacionats serà l’Estat, però també assenyala que de forma excepcional i motivada es podrà destinar a una entitat local per al desenvolupament de programes determinats.

Per tot això i a fi d’evitar el desallotjament de les entitats que actualment ocupen i desenvolupen les seues activitats en l’esmentada finca, el govern de Pedreguer ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i igualtat de l’Estat Espanyol la cessió definitiva a l’Ajuntament de Pedreguer de la finca del Campell per poder seguir destinant-la als usos a què s’ha destinat des de 2008.

Comparteix

Icona de pantalla completa