Diari La Veu del País Valencià
L’exfalangista Giner (PP) veta la llei de Memòria Històrica valenciana

Toni Martínez / La Marea / València.

El partit conservador ha justificat el seu rebuig perquè és “innecessari” i “no ve al cas” ja que al seu judici aquestes matèries ja estan regulades per una llei estatal. L’encarregat de defensar el vot en contra ha sigut el diputat Fernando Giner, qui va ser candidat de la Falange Auténtica al Congrés dels Diputats en les primeres eleccions democràtiques de 1977.

El grup d’Esquerra Unida en les Corts va presentar aquesta iniciativa per a atorgar-li un règim jurídic a la recuperació de la memòria, tant des de l’àmbit documental com des de la recuperació del relat de la història recent del País Valencià, fins al vessant més concret de la localització i exhumació de fosses, segons ha explicat la diputada i arqueòloga Esther López Barceló, encarregada de defensar la norma.

La proposició va comptar amb els vots favorables de Compromís. Mònica Oltra va criticar que els diputats del PP “riguen i es burlen” d’aquest debat ja que no són “dignes d’ocupar l’escó”. També va votar a favor el PSPV. La seua diputada Rosa Mustafá va explicar que és necessari una llei autonòmica que acabe amb les insubmissions a la norma aprovada pel PSOE en 2007.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Canyot

Comparteix

Icona de pantalla completa