RedactaVeu / València

La mostra, que pot visitar-se fins al pròxim 9 de juny, inclou al voltant de 900 fotografies realitzades per Kike Sempere durant les nou edicions precedents del festival.

Comissariada per Juan Canales i Joan B. Peiró, l’exposició recorre audiovisualment la història de Poliniza i inclou, a més, una vintena d’obres pertanyents al Fons d’Art i Patrimoni UPV realitzades per artistes que en el seu moment van participar en el festival com Escif, Dinorah, La Robot de Fusta, Charkipunk, Cere, Lolo, Dulk, Hyuro o Said Dokins.

La inauguració de 10×10 Poliniza va comptar amb múltiples atractius afegits a la mostra. Així, durant la mateixa, els visitants pvan poder gaudir de música i pintura en directe de la mà de Kapi, un altre exparticipant en el festival.

Tres tallers gratuïts, entre ells, el de wild style

A més de l’exposició, la celebració de la desena edició del festival – que enguany tindrà lloc de l’11 al 15 de maig- inclou l’organització de tres tallers vinculats a l’art urbà, un d’ells de wild style. Tots seran d’inscripció gratuïta i tindran lloc els dijous 16 i 23 d’abril i 7 de maig.

En aquest festival ja han participat més de 350 artistes de 15 països diferents

Nascut a l’abril de 2006 amb la intenció de fer confluir simbiòticament dos mons inicialment allunyats com la universitat i l’art urbà, Poliniza es va convertir prompte en un referent a causa de “la seua originalitat, realisme -s’intervé directament, sense falsos murs a retirar una vegada finalitzat l’esdeveniment, per la qual cosa les obres romanen fins a la següent edició del festival, respectant al seu torn el caràcter efímer de la pintura urbana-, impacte mediàtic i internacionalitat”.

Dos visitants observen algunes de les pintures en una anterior edició del festival. Foto: UPV

Més de 350 artistes, 197 d’ells pictòrics, de 15 països diferents – Itàlia, Alemanya, Mèxic, Països Baixos, França, Colòmbia, Gran Bretanya, Cuba, Ucraïna, Polònia, Xile, Bèlgica, Argentina, Rússia i Espanya -, han participat des de 2006 en el festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa