Diari La Veu del País Valencià
Gonzalo Anaya planta a Català en la negociació del decret del currículum ESO i Batxiller

RedactaVeu / València.

La Confederació Gonzalo Anaya no assistirà a la Mesa de Pares convocada per la Conselleria d’Educació per aquest dimecres 25 de març de 2015, a les 17 hores, en la qual es tractarà el projecte de Decret de currículum de l’ESO i Batxiller que desenvolupa la Llei-Wert.

El motiu d’aquesta absència és “mostrar l’oposició al desplegament autonòmic de la Llei-Wert, una norma per a la qual sol•liciten la seua derogació”. “No participarem en la pantomima de la participació estèril a la qual ens invita la consellera d’Educació perquè les mares i pares ja hem dit que estem en contra d’una llei segregadora i privatitzadora de l’educació”, ha assenyalat Eva Grimaltos, presidenta de la Confederació de les AMPA Gonzalo Anaya, la qual representa 984 associacions de mares i pares d’alumnes federades a FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant.

A més del caràcter mercantilista i privatitzador, la LOMCE i el desplegament autonòmic per a l’ESO i Batxiller no agrada a les AMPA perquè la nova llei i el decret, en comptes de remoure tots els obstacles perquè tot l’alumnat puga assolir la titulació de l’ESO, introdueix, segons Grimaltos, una avaluació final realitzada per professorat extern al centre i que hi ha que aprovar per obtindre el títol de l’ESO. Aquesta prova final està contemplada en l’article 21 del projecte de Decret de currículums de l’ESO i Batxiller i qui no la supera no obtindrà el títol de l’ESO (Article 23 RD Real Decreto 1105/2014) .

La consellera Maria José Català amb el ministre Wert.

Una llei que “incrementarà el fracàs i abandonament escolar”

“El fracàs escolar o la taxa d’abandonament escolar s’incrementarà amb aquesta llei dissenyada per a la ‘memorística’ i no per generar en l’escola i en l’institut el gust per aprendre i la capacitat crítica, creativa i reflexiva de l’alumnat”, destaca Eva Grimaltos, que proposa un model d’escola innovadora que eduque els nostres fills i a les nostres filles com la ciutadania crítica i creativa que necessitem per al futur.

Eva Grimaltos, presidenta de la Confederació de les AMPA Gonzalo Anaya.

També estan en contra de la segregació de l’alumnat en els programes de millora perquè, indica, “volem una escola inclusiva que faça de la diversitat, un recurs per enriquir-se i que busque desenvolupar la potencialitat de tot l’alumnat, independentment de la procedència geogràfica i el nivell sociocultural i socioeconòmic de les famílies”.

Altres temes amb els quals no està d’acord la Confederació són la imposició de la matèria de religió o la seua alternativa Valors Ètics, destaca Grimaltos que també assenyala altres matèries molt criticades com Iniciació a ‘la Actividad Emprendedora y Empresarial’ en tota l’etapa o l’absència de filosofia com a matèria en l’ESO i que l’alumnat haja de triar en 3er de l’ESO les matemàtiques acadèmiques o les matemàtiques aplicades que el condicionen en els itineraris posteriors.

Comparteix

Icona de pantalla completa