SAÓ analitza la situació de la llibertat d’expressió al País Valencià

El quadern arriba després d’uns mesos en què la Llei Mordassa ha centrat moltes de les crítiques dels qui veuen en ella un atac a la llibertat, i pocs dies després que el Tribunal Suprem ratificara penes de presó per a alguns dels manifestants davant del
24 març 2015 01:00h
Portada de Saó de març.

RedactaVeu / València.

La revista valenciana SAÓ analitza en el seu últim número la situació de la llibertat d’expressió al País Valencià i a l’Estat espanyol. El quadern arriba després d’uns mesos en què la Llei Mordassa ha centrat moltes de les crítiques dels qui veuen en ella un atac a la llibertat, i pocs dies després que el Tribunal Suprem ratificara penes de presó per a alguns dels manifestants davant del Parlament de Catalunya en 2011.

Aquest nou quadern consta de quatre articles i una “sucosa” entrevista al president de la Unió de Periodistes, Sergi Pitarch, en què tracta, entre altres, la situació del periodisme a casa nostra.

El panorama que dibuixen els experts és si més no complicat. Així ho revelen articles com el d'Andrés Boix, “La llibertat d’expressió i els seus enemics”, “La sàtira i la llibertat d’expressió”, d’Antoni Laguna, “El dolor de la informació en temps de guerra”, de Vicent Garcia Devis o “Les reformes penals que s’acosten”, de Joan Carles Carbonell. Al capdavall, des de la Llei Mordassa a reformes penals o informatives, el cert és que “el pas enrere” és “històric”, com diu Carbonell en aquest últim article.
 

A banda, la revista repassa l’actualitat social, cultural i política, del país i del món. Entre els articles destacables figuren el de Feliu Ventura, “Reivindicant l’Ovidi” i el d’Antoni Ferrando, “Comiat de Pere Maria Orts i Bosch (1921-2015)”, en memòria de l’erudit, així com l'entrevista a Avel•lí Flors, fundador de l’Associació Josep Climent de Castelló.


next