Diari La Veu del País Valencià
SAÓ analitza la situació de la llibertat d’expressió al País Valencià

RedactaVeu / València.

La revista valenciana SAÓ analitza en el seu últim número la situació de la llibertat d’expressió al País Valencià i a l’Estat espanyol. El quadern arriba després d’uns mesos en què la Llei Mordassa ha centrat moltes de les crítiques dels qui veuen en ella un atac a la llibertat, i pocs dies després que el Tribunal Suprem ratificara penes de presó per a alguns dels manifestants davant del Parlament de Catalunya en 2011.

Aquest nou quadern consta de quatre articles i una “sucosa” entrevista al president de la Unió de Periodistes, Sergi Pitarch, en què tracta, entre altres, la situació del periodisme a casa nostra.

El panorama que dibuixen els experts és si més no complicat. Així ho revelen articles com el d’Andrés Boix, “La llibertat d’expressió i els seus enemics”, “La sàtira i la llibertat d’expressió”, d’Antoni Laguna, “El dolor de la informació en temps de guerra”, de Vicent Garcia Devis o “Les reformes penals que s’acosten”, de Joan Carles Carbonell. Al capdavall, des de la Llei Mordassa a reformes penals o informatives, el cert és que “el pas enrere” és “històric”, com diu Carbonell en aquest últim article.

A banda, la revista repassa l’actualitat social, cultural i política, del país i del món. Entre els articles destacables figuren el de Feliu Ventura, “Reivindicant l’Ovidi” i el d’Antoni Ferrando, “Comiat de Pere Maria Orts i Bosch (1921-2015)”, en memòria de l’erudit, així com l’entrevista a Avel•lí Flors, fundador de l’Associació Josep Climent de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa