Diari La Veu del País Valencià
Mor un home després de bolcar el seu tot terreny en una rambla a Cabanes

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han rescatat el cos sense vida del conductor d’un tot terreny que va quedar bolcat a l’interior d’una rambla a Cabanes, segons fonts d’aquest servei d’emergències, mentre que a Burriana, un total de 50 persones han passat la nit en l’alberg habilitat aquest dilluns per l’Ajuntament, en coordinació amb la Generalitat Valenciana i Creu Roja, per a allotjar els veïns de l’àrea de Sant Gregori evacuats de forma preventiva davant les fortes pluges. A més a més, efectius de bombers continuen cercant a la dona que va caure al riu Sénia en la vesprada d’aquest dilluns en la zona del Moli l’Abad en la localitat castellonenca de la Pobla de Benifassà.

Pel que fa al primer succés, una trucada va alertar sobre les 21.20 hores de la presència d’un cotxe bolcat a l’interior d’una rambla i amb una persona atrapada en el seu interior. El vehicle, un tot terreny, va bolcar en un camí rural que uneix les localitats de Bell-lloc i Cabanes.

Bombers del parc d’Orpesa personats en el lloc van comprovar que el vehicle estava bolcat a l’interior d’una rambla i que el seu conductor i únic ocupant es trobava en el seu interior. Després de poder rescatar l’home, facultatius del servei de Suport Vital Bàsic del Centre de Salut de Cabanes van confirmar que es trobava mort.

Imatge corresponent al rescat del tot terreny. @SIAB_Castellón

Al lloc també s’han traslladat efectius de la Guàrdia Civil, que investiguen les causes de l’accident. Les pluges van ser persistents durant tot el dia en la meitat nord del País Valencià, una circumstància que va poder influir en l’accident, bé perquè el vehicle era arrossegat per l’aigua acumulada o bé pel terreny, un camí rural.

Evacuació de 50 persones

D’altra banda, un total de 50 persones han passat la nit en l’alberg habilitat aquest dilluns per a allotjar els veïns de l’àrea de Sant Gregori evacuats de forma preventiva davant les fortes pluges. Es tracta de 20 homes, 21 dones i nou xiquets que van ser desallotjats dels seus habitatges de manera preventiva.

Les pluges persistents, els vessaments naturals de diversos barrancs i el desbordament de séquies han inundat parcialment aquesta zona i alguns immobles habitats per aquestes persones, i també dificulten l’accés a la mateixa en vehicle. Per açò, “de forma preventiva i davant la possibilitat de més precipitacions i un aïllament, s’ha adoptat aquest protocol”.

Imatge de la recuperació de vehicles a Sagunt. Foto: @Alfredo_112

El dilluns al migdia, Policia Local i Creu Roja van traslladar a les primeres 23 persones a l’edifici polifuncional del Grau, on van rebre menjar i atenció i altres 27 van ser desallotjades a la vesprada.

Finalment, cal recordar que el bombers cerquen una dona que ahir va caire al riu Sénia en la zona del Moli l’Abad, en la Pobla de Benifassà (el Baix Maestrat). Els consorcis de Bombers de Castelló i València varen rescatar ahir almenys 14 persones a causa dels episodis de forts aiguats que cauen al País Valencià, amb especial intensitat a la demarcació de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa