Diari La Veu del País Valencià
Una falla valenciana en ple Sants
Naciodigital.cat / Barcelona

La falla farà uns tres metres cúbics i serà composta de tots els elements que tradicionalment la formen: ninots, cartells… Els membres de l’Espai País Valencià expliquen que el tema central serà la dualitat de València entre el passat i el futur per reivindicar allò més tradicional. Per això s’hi representaran elements arquitectònics contemporanis, com el Palau de les Arts transformat en una nau especial i una barraca del Fangar. Perquè la intencionalitat de la falla és deixar enrere un passat d’especulació i corrupció i tornar als orígens més genuïns del país.

Aquesta falla poua en la tradició fallera més popular i reivindicativa i s’allunya de la institucionalització que ha viscut la festa a València. Per això s’inspira en els corrents d’estètica i ideologia més renovadora que promouen entitats valencianes, com ara les Falles Populars i Combatives i la Intifalla. A més, els ninots han estat elaborats artesanalment a l’escola d’adults del centre penitenciari de Can Brians, gràcies a un acord amb l’Espai País Valencià.

La festa començarà a les sis de la tarda a Can Batlló amb la ‘plantà’. Després, a les set, es farà una cercavila pels carrers del barri a càrrec de la Xaranga la Mentireta, un grup d’animació de carrer amb instruments tradicionals. En el decurs de la festa hi haurà servei de bar, en què s’oferiran els tradicionals entrepans de blanc i negre fets amb botifarra. Finalment a les deu començarà la ‘cremà’.

Aquesta informació ha sigut publicada en Naciodigital.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa