Diari La Veu del País Valencià
EUPV denuncia el negoci del Consell del PP amb els barracons escolars
RedactaVeu / València

Segons denuncià ahir Sanz, l’empresa Estructuras Metálicas Normalizadas SA va rebre un total de 20 contractes entre 2007 i 2014 per part de la Conselleria d’Educació per a la instal·lació de barracons escolars en centres educatius valencians.

Segons la formació d’esquerres, aquesta empresa, actualment en procés de liquidació, va comptar en aquelles dates amb Francisco Colado Sánchez Camacho i Julián Giménez de los Galenos, àlies El Tachuela, ambdós empresaris investigats en el marc de l’Operació Púnica, com a president i conseller respectivament de la mercantil Normetal SA, en la qual també figura Alberto Alonso Poza, ex assessor del Ministeri de Foment durant el Govern d’Aznar i exdirector general d’Aguas de Valencia. A més a més, les empreses Geexpark SL i Inversión y Gestión Urbamadrid SL, també investigades per l’Operació Púnica, van ser accionistes de Normetal SA. La parlamentària autonòmica ha recordat que Alfedel, una altra empresa investigada en el marc de l’Operació Púnica impulsada per un jutge de l’Audiència Nacional, va concórrer a la construcció de dos col·legis privats sobre sòl públic licitats per la Generalitat Valenciana a Elx i Calp.

Marga Sanz ha detallat que la Conselleria d’Educació “ha gastat 53.888.527,34 euros entre l’1 de gener de 2007 i el 31 de desembre de 2013 en barracons escolars, la qual cosa equival al que costa construir set instituts o 11 col·legis”, segons va reconèixer la consellera María José Català en una resposta a una pregunta parlamentària de la formació d’esquerres.

Agents policials, en el Cremona d’Alaquàs.

Comparteix

Icona de pantalla completa