Diari La Veu del País Valencià
El Pilar repeteix primer premi de la Secció Especial de les Falles 2015

EP / València.

La comissió de la Falla El Pilar s’ha fet amb el primer premi de la Secció Especial -la màxima categoria dels monuments fallers- per l’obra de Pere Baenas, titulada ‘Pantomima’. Repeteix així el guardó aconseguit l’any passat. El segon lloc de l’escalafó ha sigut per a l’Antiga de Campanar i el tercer per a Convent Jerusalem.

El monument de Pere Baenas té com a argument el poder i els diners i ha aconseguit també el tercer premi d’Enginy i Gràcia. Entre les seues figures s’alça en el centre un mim que tracta d’obtenir la gràcia d’una artista. A més, adorna la crítica amb nombrosos ninots de dictadors envoltats per les flames de l’infern.

Fundada en 1953 i amb 55 anys en la Secció Especial, la històrica Comissió ja tenia 15 premis, l’últim l’any passat, després d’estar des del 1999 sense aconseguir el màxim reconeixement.

El segon premi de la Secció Especial ha recaigut en l’Antiga de Campanar amb el monument ‘Barbaritats’ d’Alejandro Santaeulalia, mentre que la Falla Convent Jerusalem, de l’artista Pedro Santaeulalia, ha aconseguit el tercer premi amb el monument ‘El crepuscle dels déus’.

La Ciutat de l’Esperança celebra a Aldaia la ‘plantà’ de la seua falla elaborada per persones sense llar

L’associació beneficosocial sense ànim de lucre, Ciutat de l’Esperança, celebrarà aquest dimarts, a partir de les 10.00 hores, la ‘plantà’ de la seua falla que han elaborat persones sense llar i amb escassos recursos, que són acollides en les seues instal·lacions situades en el terme municipal d’Aldaia.

El monument, que tindrà la seua ‘cremà’ aquest dimecres a les 12.00 hores, ha sigut realitzat durant les últimes setmanes pels acollits en el centre en col·laboració amb els voluntaris, ha indicat el president de l’associació, Vicente Aparicio.

Comparteix

Icona de pantalla completa