Diari La Veu del País Valencià
Puchol II i Santi a un pas de guanyar el Circuit Professional

PilotaVeu / València.

La primera final del Circuit Professional d’Escala i Corda ha arribat amb l’emoció que mereixia. Pelayo es posava de gala per rebre els finalistes del Circuit. Tot s’ha decidit en un últim joc que finalment s’han adjudicat Puchol II i Santi. 60 – 55 per a l’equip de Vinalesa.

Un resultat que parla a les clares que ha sigut una partida molt renyida i emocionant, que ha fet vibrar en molts moments als aficionats que omplien, pràcticament de gom a gom el trinquet Pelayo.

Una partida en la que la parella ha jugat globalment millor que el trio. Puchol ha defensat molt bé el dau i els rebots en el rest, on ha passat pilotes molt difícils, fins i tot en l’esquerra, des del “pou” de Pelayo. I Santi ha estat espectacular en molts moments de la partida, encara que també ha errat algunes jugades, però en general el de Finestrat ha tingut una brillant actuació.

En el trio, el millor, en funció de les possibilitats ha sigut Pere Roc II, prou regular, llevat del nerviosisme dels primers jocs, propi d’un jove de 21 anys que disputa la primera final. Dani ha jugat bé però ha entrat en joc menys del que és habitual, perquè els contraris li llevaven la pilota sempre que podien. I Monrabal ha sigut el menys encertat en esta ocasió, ja que fins els jocs últims, li ha costat molt rematar els quinzes.

Els jugadors finalistes junt al trinqueter de Pelayo. Fotografia: Juan Rodrigo Legua

Començava la parella al dau. Els jocs han anat caient des d’aquesta posició, primer per a la parella i després per al trio, fins arribar a la igualtat a 25. En aquest moment l’equip de Vinalesa ha començat a dominar, amb un Puchol II que ho passava tot, acompanyat per un Santi que acaba quinzes amb mestria.

No es donaven per vençuts Pere Roc i companyia, que s’esforçaven per atrapar la parella en el marcador. Quan la parella es posava en 50 jocs, el trio estava amb 35 tantos. Necessitaven els blaus de Benidorm reaccionar si no volien perdre. I així ha sigut, en una gran reacció han pogut igualar a 50 i donar-li màxima emoció a la partida, fent gaudir al públic assistent.

Arribava el moment de demostrar pasta de campió. Puchol II ha aconseguit el joc al dau per deixar el marcador 55 – 50 i passar al rest per a guanyar. Però el bon joc del trio al dau i les errades de Santi han deixat la partida igualada a 55 per a que es decideixca la final en un últim joc d’infart.

Amb Puchol al dau i Pere Roc al rest, tot s’havia de decidir en un joc. Es posava Puchol amb Val – 15 per rematar la final amb un quinze espectacular, i finalment la primera partida de la final del Circuit ha caigut del costat de Vinalesa. Puchol II i Santi tenen el campionat a un pas.

Puchol II: “Al trinquet de Montcada podem tornar a guanyar i endur-se el Circuit”

Només acabar, Puchol II declarava que “podia passar” que Pere Roc i els seus companys pugueren tenir una bona reacció, que a punt ha estat de costar-los la partida, malgrat que la parella ha arribat a tenir avantatge de 50-35. El rest de Vinalesa deia ser “conscients que enfront tenim uns rivals molt forts i mai es pot donar per guanyada una partida fins que no arribes a l’últim quinze”.

També manifestava Puchol II, que ha sigut aclamat i abraçat pels seus seguidors, “els pucholfans”, que “al trinquet de Moncada podem tornar a guanyar. És una trinquet més gran que Pelayo i té un palquet on Santi pot rematar els quinzes millor que ací, ja que hui tenia sempre por de no tirar la pilota dalt i encara se’ns ha escapat alguna”.

Per la seua part, Santi lamentava que “ho teníem molt bé amb tres jocs davant i em errat pilotes bones, sobre tot jo que he tirat per terra tres pilotes en un joc i això ha facilitat que els rivals pogueren anivellar el marcador, apart de que són molt perillosos. Menys mal que a la fi hem tingut un poc de sort en els dos darrers jocs i hem pogut guanyar la partida. Ha sigut una partida dura, como estava previst. I si no jugues no guanyes”.

De cara al proper diumenge, Santi afegia que “anirem a entrenar un parell de dies al trinquet de Montcada i crec que allí es podem anar bé les coses. Estem Puchol i jo els dos bé i podem tornar a guanyar si juguen com hui”.

Per la seua part, Dani, no estava tan content, com és natural, però si satisfet. “Crec que s’ha vist una bona partida, la gent s’ha divertit i açò encara no s’ha acabat i podem guanyar la segona partida i després vorem què passa”.

Ara sols queda esperar a la pròxima partida diumenge que ve a les 11:30h al trinquet de la Ciutat de la Pilota de Montcada.

Comparteix

Icona de pantalla completa