Diari La Veu del País Valencià
La Conlloga celebra la I Diada Muixeranguera de Castelló

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

El dissabte 14 de març, la Conlloga-Muixeranga de Castelló celebrava la I Diada Muixeranguera de Castelló de la Plana. Ho va fer amb una actuació a les 12 h a la plaça de la Pescateria, davant de centenars de persones que van assistir a l’esdeveniment.

La Conlloga va fer la seua entrada amb pilars de 2 caminats des del porxo de l’Ajuntament fins al lloc indicat. Allà, emparats per la Casa Consistorial, el Mercat Central, l’estàtua de les Nuetes i la plaça Major com a teló de fons, han alçat una Sénia en 8 i una Marieta. A continuació han intentat alçar el Fadrí, una de les figures més complexes que realitza la Conlloga, i malauradament no han pogut carregar-lo. Tot i això, els membres de la Muixeranga de Castelló han pogut completar l’actuació tal i com tenien previst: amb una Torreta sense desplegar i un Altar.

Els membres de la Conlloga agraeixen l’ajuda de totes aquelles muixerangues i castellers que han vingut a fer pinya: alguns membres de la Muixeranga de Sueca, de la Jove Muixeranga de València i dels Capgrossos de Mataró, sense oblidar els castellonencs que no han volgut perdre’s l’esdeveniment. També agraeixen especialment el suport de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, que ha posat la música de l’actuació.

Comparteix

Icona de pantalla completa