UV i UA trien Ontinyent per posar en marxa la primera càtedra conjunta

Els rectors Morcillo i Palomar anuncien la posada en marxa d'un màster interuniversitari en enologia i gestió agroalimentària
13 març 2015 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

La Universitat de València i la Universitat d’Alacant han triat Ontinyent per posar en marxa la seua primera càtedra conjunta.

Així ho han anunciat els rectors d’ambdues institucions educatives, Esteban Morcillo i Manuel Palomar, després de reunir-se a Ontinyent amb l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez i altres autoritats municipals i de Caixa Ontinyent, en un encontre que ha servit per confirmar la posada en marxa d’un màster en enologia que serà el primer de la ciutat i aprofitarà el caràcter “únic” de la zona a tot el País Valencià per oferir aquestos estudis.

Segons s’ha explicat a la compareixença, en la qual han estat també presents el primer tinent d’alcalde, Joan Gilabert, i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, “la Càtedra de la Innovació i la Internacionalització serà exclusiva d’Ontinyent”,  amb la particularitat de ser la primera càtedra compartida de les dues universitats.

Es tracta d’un grup de treball conjunt entre investigadors que col•laboraran també amb el món de l’empresa, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent.

La iniciativa tindrà un doble propòsit: desenvolupar un Pla per a la Innovació que permeta a la ciutat seguir avançant per ser una “Smart City” (ciutat intel•ligent), de manera que açò la posicione per al moment de passar l’auditoria bianual a què es sotmeten les Ciutats de la Ciència i la Innovació per a seguir sent-ho, i per altra banda es prepare un projecte que permetrà optar a fons europeus.
 

Màster en Enologia

Per altra banda, les dues universitats han arribat a l’acord d’impulsar de manera conjunta el que serà el primer màster que s’impartirà a la ciutat. Serà un màster en Enologia, aprofitant la coincidència a la zona de tres elements que no coincideixen en altres llocs: la presència de la universitat, de terres de cultiu vitivinícola i de cellers.

A més a més, el màster tindrà la particularitat de modular-se per a tenir diversos graus de reconeixement, de manera que a més del màster, servirà per obtenir un diploma o un certificat.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “són dos magnífics acords que agraïm a les universitats per la seua voluntat de treball conjunt, que ens permeten seguir avançant com a ciutat universitària”. L’alcalde, que també agraïa que Caixa Ontinyent se sume a un acord “clau” per al futur de la ciutat, afegia que “Ontinyent necessita tenir elements diferencials, i aquestos acords van en aquesta direcció, de fer de la nostra una ciutat universitària capaç de retenir i atraure talent”.

El rector de la UV, Esteban Morcillo, incidia en què aquest acord “enforteix més si cap la presència de la UV a Ontinyent. És una gran satisfacció el fer aquest pas amb la UA, creant un corredor del coneixement entre les universitats públiques valencianes”.
Per la seua banda, des de la UA, Manuel Palomar destacava la importància d’una càtedra “que permetrà vertebrar el nord i el sud de la Comunitat Valenciana i intercanviar investigadors d’ambdues universitats”. Palomar valorava també molt positivament l’ampla tradició vitivinícola i de cellers de la zona per posar en marxa el màster.

El president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, qualifica la càtedra com “una oportunitat única per a vertebrar el territori compartint experiències, treball i investigació, el que beneficiarà Ontinyent i tota La Vall d’Albaida”. “Des de Caixa Ontinyent –apunta- sempre hem apostat pel futur i la formació dels ontinyentins, i cal felicitar la visió i l’espenta de l’alcalde per assolir que Ontinyent siga Ciutat de la Ciència i la Innovació, i ara dues universitats públiques tan importants unisquen esforços ací”. 


next