Nova APP de la UPV per a viure les falles amb tota la informació en temps real

‘Live-Falles 2015’ és una aplicació social i activa que informa en temps real dels esdeveniments al voltant de cada monument faller, els punts fallers de la ciutat amb més activitat en les xarxes socials o les últimes novetats relacionades amb la festa
15 març 2015 01:00h
Aspecte de la nova aplicació.
RedactaVeu / València

Un equip d'investigadors del Grup de Sistemes i Aplicacions de Temps Real Distribuït de la Universitat Politècnica de València (SATRD-UPV) i l'empresa Prodevelop han desenvolupat 'Live Falles 2015' , una app social que informa en temps real dels esdeveniments al voltant de cada monument faller, els punts fallers de la ciutat amb més activitat en les xarxes socials o les últimes novetats relacionades amb la festa, entre altres múltiples serveis.

L'aplicació permet, al seu torn, a l'usuari pujar les seues pròpies fotos, compartir les seues opinions sobre cadascuna de les falles visitades, votar pels seus monuments favorits o conèixer les opinions referents a la resta de persones.

Una forma diferent de viure la festa fallera

Miguel Montesinos, director tècnic de Prodevelop, la descriu així: “Live Falles 2015 ofereix la possibilitat de descobrir la festa d'una manera diferent. Es tracta d'una app activa, en la qual l'usuari pot opinar sobre el que veu i sent, compartir el que ocorre al seu voltant, les seues experiències i les seues fotos. Però també pot veure comentaris, valoracions i fotos dels altres. És una forma diferent de recrear i viure la festa fallera, aprofitant tot el potencial que ofereixen els mitjans socials”.
 
Ja disponible per a Android

Live Falles 2015 és gratuïta i ja està disponible en Play Store per a Android (podeu descarregar-la en aquest enllaç). En breu, a més, es podrà descarregar també en l'APP Store.

L'aplicació està dividida en set seccions. En la primera d'elles, l'usuari pot descobrir tots els monuments, amb informació detallada de cadascun d'ells (el seu esbós, ubicació exacta, noms de l'artista faller, el president i la fallera major de la comissió, etc). “Aquesta informació -apunta Carlos Palau, del SATRD-UPV- l'hem obtingudab des de VLCi, la plataforma Open Data de l'Ajuntament de València”.

A més, és possible llegir les opinions registrades pels usuaris sobre un monument concret, saber quins són les falles més properes a l'usuari a cada moment, així com les millor valorades o les més actives en xarxes socials.

Des de votacions 'online' a mapes de calor social

En les sis seccions restants, l'usuari pot votar les seues falles favorites, publicar les seues fotos dels monuments i l'ambient faller, llegir les últimes notícies dels mitjans 'online' sobre la festa geoposicionant les notícies en reconèixer a quina falla fan referència, accedir a l'agenda oficial d'esdeveniments i la seua ubicació programats per la Junta Central Fallera, registrar les seues visites als monuments i, finalment, descobrir eixos punts calents de la ciutat on més activitat en línia es concentra.

Per a accedir a tota la informació i l'activitat existent en les xarxes socials, els investigadors han utilitzat tecnologia FIWARE. En concret, l’app monitoritza informació geoposicionada en temps real de Twitter, Foursquare, Flickr i Instagram i, a partir d'ella, genera els mapes de calor amb l'activitat en aquestes xarxes socials a la ciutat de València. El mapa presenta quatre colors: blau, sense activitat; groc, activitat baixa; taronja, activitat mitjana: i roig, activitat alta.

Tal com explica Palau, “aquestos mapes permeten veure a l'instant on hi ha més activitat. És molt útil, per exemple, per a turistes que desitgen conèixer on hi ha moviment en la ciutat, per als valencians que vulguen veure per on es mou la gent enguany o per als mateixos fallers, incrementant i compartint l'activitat social de la seua falla”. A més, l'aplicació inclou un concurs, de manera que aquells que més la utilitzen durant aquestes Falles podran optar a guanyar un iPad Air 2.


 
next