Morera es marca 2019 com la data definitiva per acabar amb els peatges al PV

El síndic de Compromís considera necessari ‘fomentar la nostra economia mitjançant la lliure circulació i això passa per una A7 lliure, sense barreres, sense peatges i sense pagaments’
11 març 2015 01:00h
La concessió prorrogada d'Aumar finalitza el 31 de desembre de 2019, data a partir de la qual l’autopista de peatge revertiria de nou a l'Estat.
RedactaVeu / València

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la fi de la concessió del peatge a l’AP7, suposadament per a 2019, ha de ser la “data definitiva” en la qual “s’acaben els peatges en les nostres carreteres”.

Morera ho considera així perquè, ha dit, “no és qüestió de fer més carreteres, sinó que cal garantir la vertebració del nostre territori i fomentar la nostra economia mitjançant la lliure circulació i això passa per una A7 lliure, sense barreres, sense peatges, sense pagaments, necessitem que eixa columna vertebral que circula de Nord al Sud del nostre territori siga lliure i accessible per a totes i tots”.

El síndic de Compromís vol que el PPCV “es posicione” i diga si “s’oposarà a eixes renovacions de concessions que han fet en altres ocasions”, encara que “la pena del peatge ens ve dels temps de Franco i tots els governs centrals, d’UCD, PSOE i PP han renovat l’obligació del pagament als conductors”.

Baldoví reclama a Rajoy que es posicione sobre la renovació dels peatges

Per eixe motiu, el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, també ha registrat aquest dimecres una petició de compareixença de la ministra de Foment, Ana Pastor, perquè explique el posicionament del govern estatal respecte a la renovació o no dels peatges en el territori valencià.

Segons ha remarcat el portaveu de Compromís, els diferents governs estatals, “s’han dedicat a prorrogar concessions de l’autopista” i això ha suposat un “greuge molt important” per l’economia valenciana, “perquè per a fer ús de l’autopista que travessa el nostre territori, que és un eix de transport de mercaderies i de passatgers per carretera molt important, s’ha de pagar”.

Aquest pagament, ha apuntat, “no ajuda les empreses, com no ajuda tampoc a solucionar problemes de circulació i de trànsit que tenen moltes poblacions turístiques a les quals sols es pot accedir en condicions de seguretat via carretera de pagament, mentre que les de domini públic estan totalment abandonades”.

Per aquesta raó i “pel bé de totes i tots s’ha d’acabar –el peatge a les autopistes- i massa tard sembla esperar fins 2019”.


next