Diari La Veu del País Valencià
Intersindical crida a la participació als actes reivindicatius del 8 de març al PV

RedactaVeu / València.

Intersindical Valenciana ha fet una crida a la participació als actes reivindicatius del 8 de març i presentat el manifest ‘Som veu, som força, juntes construïm futur’ que contempla les seues reivindicacions centrals per a la commemoració del dia internacional de les dones.

Aquestes reivindicacions són: Impedir cap pas arrere en el camí de la consecució dels drets de les dones; aconseguir la igualtat real i efectiva entre dones i homes en tots els àmbits, incloent-hi l’àmbit laboral per acabar amb l’escletxa actual; exigir la retirada immediata de l’avantprojecte de llei sobre l’exercici de la coresponsabilitat parental que deixa en total indefensió menors i dones; demanar la dotació pressupostària i estructural suficient perquè l’atenció a les persones dependents arribe a qui la necessite. Per una sanitat pública i universal, sense exclusió de cap persona, perquè totes som ciutadanes.

També reivindica aconseguir l’accés a la reproducció assistida de les dones soles i lesbianes, així com a la planificació familiar i els mètodes anticonceptius, i en aquest aspecte assegura que “no consentirem la reforma de la llei de l’avortament, totes les dones som adultes per a decidir si volem o no parir”.

Finalment, Intersindical reivindica exigir la retirada de la LOMCE “perquè impedeix una educació en igualtat i continuem reivindicat una escola pública laica, lliure de sexistes prejudicis religiosos i respectuosa amb la diversitat de cada persona”.

Intersindical Valenciana ha convocat, en els marc unitaris del moviment feminista per a diumenge 8 de març, les següents accions:

– València: 11.30, eixida Sant Agustí, C/ Colón, C/ Palau de Justicia, C/ Pau, Pl Reina, C/ El Micalet, Pl. Mare de Deu.

– Alacant: 11,30, Pl. de los Luceros. Desfilada història del Moviment Feminista, manifestació.

– Concentració a Castelló: 19 hores, Plaça de la Pau

Des del Sindicat es fa una crida a la participació massiva i activa en tots els actes unitaris convocats per commemorar el dia de les dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa