Diari La Veu del País Valencià
Literatura i Cultura aquest dijous a l’Octubre per celebrar el 8 de març

RedactaVeu / València.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) vol celebrar enguany el Dia Internacional de les Dones amb Literatura i Cultura. Amb aquest objectiu, ha organitzat per a aquest dijous a l’Octubre CCC de València un sopar literari d’homenatge a Carmelina Sànchez-Cutillas.

A més a més s’estrenarà la cançó composta per Manuela Alandes “a partir dels textos que 22 escriptores han escollit per a l’ocasió”.

La vetllada acabarà amb un sopar literari al hall de l’Octubre. Es pot reservar el sopar (15€) a [email protected]. L’acte tindrà lloc a partir de les 19:30h, al hall de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Sant Ferran, 12, València). Acció Cultural del País Valencià (ACPV) col·labora en la seua realització.

Carmelina Sànchez-Cutillas (1927-2009), que fou sòcia d’honor de l’AELC, publica els seus primers reculls de poemes durant la dècada de 1960, en ple esclat del realisme social, destacant Un món rebel (1964), Conjugació en primera persona (1969), i més endavant Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976), títols que li donen un gran prestigi. El reconeixement del públic li arriba, però, amb la novel·la Matèria de Bretanya (1976), guardonada amb el premi Octubre-Andròmina de narrativa del 1975 i reeditada més de deu vegades, que ocupa un lloc preferent en la recuperació de la cultura i la llengua pròpies al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa