Diari La Veu del País Valencià
Compromís convida les entitats socials a assistir a les mascletades des del balcó
RedactaVeu / València

El Grup Municipal Compromís torna a fer de l’Ajuntament de València “la casa del poble”, tal i com ha destacat el portaveu Joan Ribó i, en aquest sentit, a partir d’aquesta setmana, Compromís convida cada dia diferents entitats socials a assistir a les mascletades des del balcó de la Casa Consistorial.

Així, demà dimarts, 3 de març, assistirà una representació de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J), encapçalada per Amparo Vilanova, Santiago Muñoz i Francisco Manzano.

El dies següents s’afegiran altres col·lectius socials, com ara representants dels treballadors i extreballadors de Radiotelevisió Valenciana-RTVV, de l’Empresa Municipal de Transports-EMT, i entitats com Salvem el Cabanyal o el Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, entre d’altres.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha explicat que l’Ajuntament que fins ara presideix Rita Barberà “mai hauria d’haver deixat de ser la casa del poble, tot i que els actuals governants sempre han actuat d’esquenes a la ciutadania”.“Des de Compromís, volem obrir les portes i finestres de la Casa Consistorial, i també el balcó durant les Falles, per tal que tota la ciutadania se senta representada”, ha apuntat Ribó, qui ha afegit que l’equip de govern “hauria d’actuar sense sectarismes, obrint-se a tots els veïns i veïnes de la ciutat”.

La formació nacionalista aposta perquè “tots els actors socials estiguen implicats en la marxa diària de l’administració local”, amb un model de “governança participativa. En definitiva, que l’Ajuntament torne a ser del poble”.

Respecte als invitats, Joan Ribó ha assegurat que “no és casual que volguérem que els primers convidats siguen aquells que durant tants anys han sigut els grans oblidats de les administracions governades pel Partit Popular: les víctimes del metro i els seus familiars mereixen entrar a l’Ajuntament per la porta gran”.

“Si la prepotència de Barberà no permet fer-ho, nosaltres sí volem que estiguen presents en un dels actes de més visibilitat per al consistori, com són les mascletades. És molt trist i vergonyós que les institucions europees estiguen escoltant-los, mentre a València les autoritats locals continuen menyspreant-los”, ha denunciat el portaveu de Compromís.

Joan Ribó (a la dreta) durant la seua visita a l’exposició del Ninot.

Cal recordar que la invitació que Compromís cursa a les entitats socials “es fa des del primer any de la legislatura, i sempre ha tingut molt bona acollida”, tant entre les organitzacions i col·lectius presents al balcó, com entre les persones que assisteixen a la mascletà.

Aspecte del balcó, aquest dilluns, al terme de la mascletà.

Comparteix

Icona de pantalla completa