Diari La Veu del País Valencià
Xeresa acull l’espectacle ‘Els sons de les Meravelles’ d’Estellés
Sixto Ferrero / València

El proper dissabte dia 7 de març (20.00h), els saforencs del Llevant Ensemble tornen a Xeresa, a la Casa de la Cultura de la localitat, per oferir un dels seus espectacles “Els sons de les Meravelles”. Es tracta d’un d’entre tants programes amb que hi compta el quintet de vent, compromesos amb la cultura del país i la qualitat interpretativa que des de fa més d’una dècada els ha caracteritzat.

L’espectacle “Els sons de les Meravelles” girà al voltant de la poesia i persona de Vicent Andrés Estellés. Amb la participació de Ximo Vidal fent de rapsode, l’espectacle ofereix una selecció de poesies amb les quals els magnífics músics han creat unes interconnexions entre els missatges específics estellesians. La selecció l’han estructurada en tres apartats temàtics: l’amargor, l’amor i el poble. Els músics han fet alhora una tria de músiques, totes elles composicions contemporànies de diversos estils i estètiques de Weill, Hindemith, Arnold, Sempere, Arbó, Shulhoff, Ibert, Bartok, Krasa i Ovidi Montllor. Les composicions lliguen a la perfecció la visió del poeta amb les intencionalitats musicals dels sons dels instruments.

Imatge dels components de Llevant Ensemble.

La temporalització, la interrelació del text i la música, amb una conjunció de vincles històrics, socials i artístics establerts entre el poeta i els compositors, entre el discurs poètic i el musical, fan de l’espectacle una manifestació poeticomusical fantàstica i genuïna.

Els membres del quintet, compromesos a més a més amb altres vessants que afecten la música, la cultura i la seua dignitat i divulgació, agraeixen que encara hi haja ajuntaments com els de Xeresa que aposten, malgrat les dificultats econòmiques, en programar cultura, quan justament molts altres han deixat de fer-ho, “portant al desastre bona part del teixit cultural valencià” afirmaven des del seu bloc, però a més, amb la profunditat de reflexió i l’eloqüència que els caracteritza, a més de l’experiència i professionalitat, llancen una proclama que ben bé podria ocupar un lloc preeminent en les ments insensates d’alguns programadors i responsables de cultura: “La cultura no és organitzar actes per a esmerçar l’oci, és quelcom que va molt més enllà, influint en mig termini fins i tot en el progrés econòmic”, han afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa