Diari La Veu del País Valencià
Horta és futur presenta més de 20.000 al·legacions contra el PGOU
RedactaVeu / EP / València

La campanya Horta és futur, que integra desenes de col•lectius, ha presentat més de 20.000 al•legacions contra la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de València, en les quals demana la seua paralització “immediata”, ja que considera que “destrueix l’horta”.

Així ho ha explicat en una roda de premsa celebrada enfront de la porta principal de l’Ajuntament de València el portaveu d’Horta és futur i agricultor ecològic, Enric Navarro, abans de presentar al•legacions en el registre d’entrada del consistori, que s’uneixen a algunes registrades en les Corts, el Congrés i ajuntaments de l’Horta Nord i l’Horta Sud.

El Pla d’Acció Territorial de l’Horta, en el calaix des de fa 10 anys

Navarro ha subratllat que l’objectiu d’aquests escrits és “paralitzar” la revisió del PGOU. Al seu judici, primer ha d’aprovar-se el Pla d’Acció Territorial de l’Horta que “la Conselleria té guardat en un calaix des de fa quasi deu anys”. Després d’aprovar-se aquest pla, ha assenyalat que “si el PP considera que aquesta revisió del Pla General és tan important per als ciutadans, que la incloga en el seu programa electoral”.

En concret, han presentat al•legacions el Tribunal de les Aigües, la Denominació d’Origen Xufa de València’, la Unió de Llauradors, associacions de veïns de Castellar, Benimaclet, Campanar i Natzaret-La Punta, el col•lectiu Per l’Horta, Acció Ecologista Agró, Salvem el Botànic, el Col•legi Oficial d’Enginyers Agrònoms i particulars de l’horta i la ciutat de València, entre altres.

Suport d’eminents catedràtics i del Fòrum Mundial de la Sobirania Alimentària

A més, Enric Navarro ha avançat que s’han sumat a la campanya valencians que resideixen fora de l’Estat espanyol, així com “eminents catedràtics” d’universitats estrangeres com Harvard, Boston o Edimburg. Així mateix, ha indicat que el Fòrum Mundial de la Sobirania Alimentària que se celebra en Mali aprovarà aquesta setmana una declaració de suport, igual que La Via Camperola d’Europa.

El portaveu del col•lectiu ha qualificat de “poc democràtic” que, a pocs mesos de les eleccions municipals i autonòmiques, l’Ajuntament pretenga aprovar una revisió del PGOU “feta amb plantejaments de 2004, quan vivíem en plena expansió urbanística i amb altres necessitats i altres criteris”.

Segons Enric Navarro, si s’aprova aquest Pla General, desapareixeran, com a mínim, 415 hectàrees encara que, en total “més de 700 hectàrees quedaran desprotegides”. Durant la seua intervenció, ha advertit del perill de destrucció de l’horta de Vera, en La Punta, en els termes de Tavernes, Alboraia i Mauella i ha negat que siguen els agricultors els que vulguen requalificar estos terrenys. “No anem a permetre perdre ni un pam més d’horta”, ha ressaltat.

“Barberà pot passat a la història com l’alcaldessa que més horta destrueix”

“Barberà, com a filòloga, no passarà a la història, però sí per ser l’alcaldessa que més fanecades d’horta ha destruït”, ha ressaltat Navarro. Així mateix, ha recordat que el PP de València, en els últims 24 anys, porta en el seu programa electoral la creació d’una marca per als productes de l’horta.

“En 24 anys no ha sigut capaç d’aprovar aquesta mesura com tampoc ha sigut capaç d’aprendre a parlar en valencià”, ha sentenciat el portaveu del col•lectiu, qui ha acusat Barberà de “destruir l’horta i la llengua i de voler destruir El Cabanyal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa