Diari La Veu del País Valencià
Morera retrau a Fabra que diga que el PP és el partit més honrat
ACN / València

El cap del Consell ha assenyalat que tan sols respon en sessió parlamentària de la seua acció de govern i de la seua gestió. Sobre el seu govern, ha dit que és el govern “que paga proveïdors, que mes a mes millora l’administració, que ha apostat per la transparència, que ha aconseguit la pau en temes d’aigua, que està iniciant la recuperació econòmica i que ha permés que l’any passat la valenciana siga la comunitat que més aturats ha reduït”.

Fabra també ha dit que el PP és el que ha estat més rigorós amb la corrupció valenciana i ha recordat als socialistes els casos de corrupció d’Andalusia. Aquesta al·lusió ha provocat el retret posterior de la diputada socialista Carmen Ninet que ha assenyalat: “Dues setmanes sense venir a les Corts Valencianes i fer-ho per parlar d’Andalusia és una manca de respecte. Això no esborrarà el finançament irregular”.

Durant les seues intervencions, el síndic del grup socialista, Antonio Torres, ha preguntat al president valencià si no sent vergonya pel comportament del seu partit, “un partit que porta anys enganyat tothom, que ha fet trampes, acudint dopats i amb avantatges als comicis”. Torres ha dit que Fabra hauria de demanar perdó als valencians “per haver acollit la trama Orange Market i per haver col·laborat amb el saqueig”.

Enric Morera

El síndic de Compromís, Enric Morera, al seu torn, ha preguntat a Fabra quines accions durà a terme per recuperar els diners públics presumptament malversats segons indiquen els diversos processos judicials oberts. Morera ha retret a Fabra que diga que és el partit més honest i ha enumerat els antics càrrecs públics i diputats imputats o condemnats per corrupció.

El síndic de Compromís ha acusat el PP d’enganyar la sindicatura de comptes amb el cost de les campanyes electorals i ha preguntat a Fabra si donarà instruccions perquè el Consell es persone si el jutge dicta que ha hagut finançament il·legal del PP.

També el diputat de Compromís Francesc Ferri ha remarcat que “sent vergonya” per l’actitud dels populars i els ha insistit si pensen personar-se. Al seu torn, la diputada de la mateixa formació, Mireia Mollà, ha preguntat a Fabra “què és el que no entén del que diu el jutge?” i ha afegit que hi ha la sospita que empresaris van finançar il·legalment el PP a canvi d’adjudicacions i contractes públics. Mollà ha demanat a Fabra si pensa investigar aquestes adjudicacions.

El president Alberto Fabra ha defensat la seua “conducta inflexible” envers la corrupció i ha remarcat que a la bancada del PP a les Corts Valencianes no hi ha cap imputat. “Si algú ha robat diners públics que els torne, siga qui siga”, ha afegit el cap del Consell que ha assegurat que l’administració “estarà sempre per exigir que siguen retornats”.

Sobre l’honestedat del PP, Alberto Fabra ha dit que no permet que titllen el partit de deshonest perquè està format per milers de ciutadans i càrrecs públics. Fabra ha afegit que el seu govern ha estat el primer en publicar els seus comptes i ha acusat Compromís de fer demagògia, “l’única arma que tenen, no ens han de donar lliçons”.

Al seu torn, el vicepresident José Ciscar ha demanat rigor i ha indicat que l’escrit de qualificació de la Fiscalia Anticorrupció no indica que s’haja d’indemnitzar pel presumpte finançament il·legal del PP ni tornar diners a la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa