Diari La Veu del País Valencià
Rutes Ciutadanes per a desvetllar el Saqueig de l’Educació i el costat fosc de l’Església
RedactaVeu / València

D’aquesta forma, el dissabte 21 de febrer es durà a terme, en primer lloc, la “Ruta del saqueig a la privatització de l’Educació en la València Popular” que s’iniciarà a les 10 h enfront del “Mur de les lamentacions” de la Conselleria d’Educació, vertader punt calent de l’itinerari. Es recorreran amb autobús els punts reveladors d’aquest procés, que van des de la inexistent oferta pública d’Infantil 0-3 anys fins a la recent i escandalosa expansió en l’àmbit Universitari de noves seus de la Universitat Catòlica de València.

Aquesta Ruta s’emmarca en unes jornades intenses de mobilització dels sectors educatius valencians, no solament en l’àmbit merament reivindicatiu, sinó en el llançament de noves propostes i consensos entorn del futur disseny del Sistema Educatiu Valencià, després de 20 anys de polítiques del Partit Popular, contràries al dret a una educació pública, gratuïta i de qualitat.

D’altra banda, el Col·lectiu “Xarxa Urbana”, amb la col·laboració de València Laica, i el testimoniatge de diferents entitats com SOS Bebès Robats i la Lògia Masónica Blasco Ibáñez, oferirà a la ciutadania el diumenge 22 de febrer un recorregut complet pel costat fosc de l’Església Catòlica, des de l’època de les Croades i la Reconquesta Cristiana fins als escàndols que en l’actualitat protagonitzen diferents institucions, sectes i grups de poder de la mateixa, a l’ombra del règim polític i legislatiu vigent, herència d’una incompleta transició a la democràcia pactada amb la dictadura i que no ha consolidat la separació real entre Església i Estat espanyol.

Durant la Ruta “Amb l’Església hem topat!” es convida la ciutadania, igual que als mitjans de comunicació, al fet que descobrisquen els nombrosos Béns Immobles que l’arquebisbat ha declarat com a propis per a la seua exempció de tot tipus d’impostos, i la denúncia pública dels quals ha obligat recentment a les autoritats eclesiàstiques a realitzar promeses de venda per a sostenir obres caritatives catòliques, intentant evitar l’escàndol del contrast entre l’acaparament de béns terrenals i immobiliaris en plena època de crisi i l’empobriment i sofriment de la població, moltes vegades expulsada dels seus habitatges sense empara.

L’Itinerari comença a les 10 h enfront del Convent de la Trinitat i acaba a les 14 h al costat de la Llotja, enfront de la façana de la qual va ser executat el Mestre Ripoll, última víctima de la Santa Inquisició a Europa.

Per a participar-hi podeu fer-ho enviant un e-mail a [email protected], o telefonant al 695 59 44 89.

Inscripcions per e-mail: [email protected] o telefonar o enviar whatsapp al +34 695 59 44 89 a partir de les 14 h. del dijous 19 de febrer. Aportacions: Ruta de l’Educació Pública (10 euros) i Ruta Amb l’Església hem topat! (8 euros).

Palau del Marqués de Camp, donada per a albergar xiquets sense recursos i hui, una de les múltiples seus de la Universitat Catòlica de València. Foto Laura Moon.

Comparteix

Icona de pantalla completa