Morella prepara la rehabilitació de part de la muralla i dos torres

La setmana que ve començaran els treballs amb la visita d'un equip especialitzat. S'espera que aquest projecte siga el pas decisiu per a la posterior execució de l’obra
17 febrer 2015 01:00h
RedactaVeu / Morella

L'alcalde de Morella ha indicat que "aquesta reunió ha estat positiva i és el primer contacte de treball amb l'empresa adjudicatària del projecte, perquè després es duga a terme aquesta important actuació que permetrà rehabilitar la zona de les torres de Sant Francesc i la Pardala i servirà per continuar millorant en l'avançat estat de rehabilitació del patrimoni monumental". Rhamsés Ripollés recordava que "és un dels nostres objectius poder aconseguir que es rehabilite aquesta zona. Durant 2014 hem tingut diverses reunions amb l'IPCE i hem enviat tota la informació, ja que la zona de la Torre de la Pardala presenta un important deteriorament i necessita d'actuació amb certa urgència".

D'aquesta manera, la setmana que ve es desplaçarà un equip tècnic a realitzar les mesuracions d'aquesta zona del castell. Malgrat això, les visites a la fortalesa no es veuran afectades. Tal com indicava el plec de condicions de l’IPCE, aquest projecte, que es realitzarà durant els propers mesos, desenvoluparà una proposta d'intervenció en aquest tram de muralla i torres, que suposarà una inversió total d'uns 800.000 euros. Des de l'Ajuntament s'espera que l'elaboració del projecte i, sobretot, les posteriors tramitacions i consignacions pressupostàries siguen ràpides i suficients perquè entre 2015 i 2016 es puga dur a terme aquesta intervenció tan destacada dins del nostre patrimoni.
 

Cal assenyalar que la Torre de la Pardala està a l'interior del castell, just al costat del cos de Guàrdia i la Tahona, que es troben en el mateix anell que el Palau del Governador. Mitjançant aquesta actuació, s'intervindrà també a la torre de Sant Francesc i al mur que el porta fins a la de la Pardala. És a dir, es tracta de la part que queda darrere d'on es troba l'estàtua del general Cabrera. Cal recordar que la Torre de la Pardala va ser batejada amb el nom de l'heroïna morellana que va lluitar contra les tropes napoleòniques a principis del segle XIX. Josefa Bosch, coneguda com La Pardala, va ser arrestada i va romandre tancada set mesos en aquest lloc, fins que va ser penjada en els convents de Sant Francesc i les monges.


 
next