Diari La Veu del País Valencià
35 equips participen a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat
RedactaVeu / València

La competició va nàixer a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària. La primera edició de la Lliga va comptar amb la participació d’instituts de les demarcacions de Castelló i Alacant, i enguany s’estén a la resta de territoris de la regió Vives.

Es tracta d’una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. El tema de debat de l’edició d’enguany és ‘Els diners fan la felicitat?’

Pel que fa a la Lliga de Debat celebrada a la Universitat d’Alacant, hi han participat 18 equips, a la de la Universitat de València hi han participat 14 i a la de la Universitat Jaume I de Castelló 3.

Els equips guanyadors de les tres fases locals han estat un dels grups de l’IES Serra de Mariola de Muro pel que fa a la competició d’Alacant, l’IES Abastos de València i un dels equips de l’IES Joan Baptista Porcar de Castelló.

Universitat de València.

Universitat d’Alacant.

Pel que fa als millors oradors, els guanyadors han estat Balma Pardo, de l’IES Joan Baptista Porcar de Castelló; Sara Romero Orts, de l’IES Serra Mariola de Muro; i Juan Devesa, de l’escola La Masia de Museros.

La fase final de la competició, que compta també amb la participació d’instituts de Catalunya i Andorra, tindrà lloc a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Salt els dies 27 i 28 de març.

Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana ha comentat: “Tots els equips participants, ja per fer-ho, són guanyadors d’aquesta experiència. Cal donar també un especial agraïment al professorat que ha preparat els equips i els ha donat suport, així com als diferents jurats que han avaluat el treball oratori. La Lliga de Debat ja és una realitat consolidada i agraïm a les universitats d’Alacant, València i Castelló la seua implicació en l’organització”.

Comparteix

Icona de pantalla completa