Diari La Veu del País Valencià
Godella insta el Govern a facilitar la medicació per a l’hepatitis C
RedactaVeu / Godella

L’Ajuntament de Godella, amb els vots a favor dels tres partits de l’equip de govern i l’abstenció del PP, va aprovar a finals del passat mes en el ple ordinari, la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Unida que insta el Govern perquè administre el tractament que, segons dades mèdiques, permet curar l’hepatitis C en un 98 % dels casos.

“Actualment hi ha unes 50.000 persones malaltes d’hepatitis C però n’hi ha unes 800.000 infectades i possibles malaltes més. A més, han mort 4.000 persones sense tractament des del 15 de gener de 2014, quan l’Agència Europea del Mediterrani va autoritzar aquest fàrmac que s’ha demostrat eficaç”, va explicar la portaveu d’Esquerra Unida, Paquita Mocholí.

Segons la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C de València, moren 12 persones al dia a l’Estat espanyol per aquesta malaltia.

Rosa, afectada: “Els més greus no poden esperar”

Rosa, veïna de Godella i afectada per la malaltia, va intervenir en el torn de precs i preguntes per agrair el suport de l’equip de govern i advertir que “el més urgent és donar el tractament a les persones que estan més greus, aqueixes persones no poden esperar que es negocie amb les farmacèutiques i cal administrar-los-el, coste el que coste; la resta, els qui estem una mica millor, podem esperar un poc més fins que s’aconseguisca reduir el cost del medicament amb les negociacions”.

La Plataforma ha engegat, a més, una campanya informativa i de recollida de signatures per unir-se a la causa, en la qual es pot participar a través del telèfon 691 114 541, del correu electrònic , de la seua pàgina de Facebook i de Twitter (@PLAFHC).

Comparteix

Icona de pantalla completa