Diari La Veu del País Valencià
Instal·lacions sense barracons per als escolars d’Alacant, ja

RedactaVeu / Alacant

L’AMPA del CEIP Bracal Muro, centre educatiu que porta en barracons des de l’any 2008, va reunir despús-ahir representants de la FAPA Enric Valor Alacant i de la Plataforma Bracal Ja! per acordar mesures legals i de reivindicació per aconseguir l’eradicació de les aules prefabricades.

A la reunió celebrada el passat 11 de febrer varen assistir també les advocades col•laboradores que guiaran les mares i pares d’alumnes en el procediment legal escaient per tal de fer reals unes instal•lacions educatives dignes per als escolars de Muro i de les comarques del Sud del País Valencià.

Per això, en la reunió sorgiren diferents propostes d’acció i reivindicació conjunta de totes les AMPA afectades pels barracons “crònics”. Entre les iniciatives a dirigir a la Conselleria d’Educació s’ha proposat presentar una reclamació per la via administrativa del tema de les (altes) temperatures –a les aules- i per la via judicial amb l’assessoria de la FAPA Enric Valor Alacant.

També demanaran a la Conselleria el pla d’acció que s’ha enviat al BEI i els criteris de selecció dels centres que s’han inclòs en eixe pla i els prioritaris per a la construcció de centres. En cas de no haver resposta, “es sol•licitarà també al Banc Europeu d’Inversions”, anuncien.

Les AMPA afectades per les aules prefabricades també demanaran a Conselleria que explique les despeses de lloguer i manteniment dels barracons i com s’ha fet l’adjudicació a les empreses.

La presidenta de la FAPA Enric Valor Alacant, Sonia Tirado, ha donat tot el suport a les famílies de Muro i d’altres localitats d’Alacant que estan esperant la construcció de centres educatius i de la millora de les infraestructures educatives contemplades en el Pla Crea Escola.

Comparteix

Icona de pantalla completa