Diari La Veu del País Valencià
‘La Perla’ trenca el PP a Novelda
Toni Cuquerella / eldiario.es / Novelda

Així, després de la caiguda de Castedo, el PP va posar els seus ulls sobre ‘la Perla’ (com es coneix a l’alcaldessa de Novelda en els seus cercles propers) i li va assenyalar la porta d’eixida, però aquesta opció va ser rebutjada per Martínez, enrocant-se en el seu lloc. Però aquesta resistència no té el suport de tot el grup popular de l’ajuntament, i dels 12 regidors del PP, només 5 s’han alineat amb l’alcaldessa, mentre els altres 6 són proclius al fet que dimitisca.

Entre ells estava qui era el número 2, Rafael Sáez, també president local del PP, qui li va demanar la dimissió voluntària; la conseqüència: Milagrosa Martínez el va despullar de les seues àrees de gestió (Hisenda, Personal i Mitjans de comunicació), retirant-li així també la seua dedicació exclusiva.

Aquest gest autoritari ha sigut definitiu perquè es fera una reunió de l’executiva local del partit excloent els partidaris de l’alcaldessa, reunió en la qual es va decidir sol·licitar a la direcció autonòmica la suspensió de la militància de l’alcaldessa entenent que està perjudicant la imatge del PP en enfrontar-se al partit.

Ara, el Comité de Drets i Garantia del PP valencià hauria donat ja el pas definitiu d’obrir un expedient disciplinari, el necessari per a acabar en expulsió, per a evitar així que Martínez s’asseguera com a alcaldessa en el banc dels acusats a partir del 31 de març, almenys com a alcaldessa pel PP.

La incògnita serà com quedarà la composició de l’ajuntament, si amb l’expulsió també la seguiran els regidors afins, si s’aconseguirà forçar així la seua dimissió, si s’acudirà a l’oposició perquè faciliten una moció de censura a l’alcaldessa, o si seguirà tot com fins ara, però governant Martínez des del grup de no adscrits.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa