Diari La Veu del País Valencià
Alacant, una de les ciutats denunciades per mantenir símbols franquistes

La denúncia es presentarà a Madrid contra l’alcaldessa Ana Botella i de forma simultània es presentaran en els registres dels jutjats d’altres 37 municipis espanyols, entre els quals es troben Alacant, Huelva, Zaragoza, Melilla, Còrdova i Salamanca. També figura la població valenciana de Quart de Poblet, segons una informació de la Cadena SER.

En la denúncia, l’advocat exigeix la retirada dels símbols i la faramalla franquista, incloent els carrers amb noms de la dictadura, que prohibeix la Llei de la Memòria Històrica.

A Alacant concretament, la denúncia es dirigeix a la seu del Banc d’Espanya, situat en la Rambla Méndez Núñez número 31, on apareix un escut franquista en la vidriera; al seu torn, en la seu d’Economia i Hisenda i Duana d’Alacant (Moll de Llevant) en la façana principal, en el buit que ocupara inicialment un rellotge mural, es troba un escut de la dictadura franquista d’uns 50 centímetres de diàmetre.

Per la seua banda, la denúncia inclou el municipi de Quart de Poblet, on s’observa en la porta principal de la façana de l’Hospital General Bàsic de la Defensa de València (C/ L’Alitrá, s/n Quart de Poblet, València), un escut preconstitucional espanyol.

Malgrat no aparéixer en la denúncia, València també acumula un nombre important de símbols preconstitucionals.

Franco apareix a l’altar de una esglesia de València

Comparteix

Icona de pantalla completa