Diari La Veu del País Valencià
Els Ports combat el fred amb una gran oferta festiva i culinària
Redactaveu / Morella

Ortells celebra les seues festes d’hivern aquest cap de setmana. Tres dies en què la localitat s’ompli d’activitat, amb Sant Antoni i Sant Blai com a protagonistes. El foc, l’oferta, els actes solemnes i religiosos o els lúdics i festius es combinen per organitzar un ampli programa d’activitats per a tots els públics.

A més, la jornada d’ahir a la nit es va potenciar amb l’actuació de la Rondalla, abans de la cremà de la barraca, o l’espectacle de les “botargues”, posterior a aquesta encesa.

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, destaca la implicació dels veïns i veïnes d’Ortells per organitzar unes festes especials, amb moltes activitats per a tots els públics”. A més, subratlla que s’ha organitzat un ampli programa d’activitats, “que està permetent que aquesta localitat visca amb un gran ambient les seues festes d’hivern”.

El programa de festes destaca per les activitats tradicionals i populars. Així, anit va tenir lloc la cercavila dels ‘gaiteros’ de Morella, l’esmentada actuació de la Rondalla, la cremà de la barraca, l’espectacle amb les “botargues”, amb el repartiment de pastes i moscatell i el ball. En la jornada de hui i de demà, se celebren els actes més solemnes, amb les cercaviles, missa, processó, retaule i vi d’honor. Aquesta vesprada també té lloc la tradicional oferta, en la qual es realitza una subhasta de productes per la localitat. A la nit, s’ha organitzat una discomòbil amb calmant i pastes. Finalment, el dilluns, la missa als difunts tancarà aquestes festes.

Tallers de cuina i degustacions en viu a Morella

Per la seua banda, Morella continua potenciant l’oferta gastronòmica dels caps de setmana. Les XII Jornades de la Trufa compten amb un programa d’activitats que permeten, als veïns i veïnes i visitants, conéixer els secrets d’aquest producte, així com tastar altres productes del territori. En la jornada d’ahir es va celebrar un nou show-cooking, aquest cop impartit pel restaurant Cardenal Ram, i hui tindrà lloc un taller del vi amb el celler Pagos d’Hibera, de la Terra Alta.

La regidora de turisme, Maria Rallo, considera que una bona forma de combatre les temperatures d’aquests dies és gaudir dels menús i els tallers que s’organitzen dins de les XII Jornades de la Trufa. Segons Rallo, els show-cookings i les mostres i degustacions de productes programats dins de les Jornades de la Trufa pretenen convertir-se en un element diferenciador respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, que permetran als veïns i visitants conéixer millor la gastronomia d’aquesta zona i molts secrets dels productes, potenciant i allargant l’oferta del cap de setmana.

El restaurant Cardenal Ram va ser el protagonista del show-cooking d’ahir i, a més de mostrar els secrets de la trufa, van realitzar quatre dels plats amb què compta el seu menú. En la jornada de hui, tindrà lloc el taller del vi, protagonitzat pel celler Pagos d’Hibera.

Cal assenyalar que la trufa és un dels ingredients de més prestigi a la cuina. A les jornades gastronòmiques de Morella, que se celebren fins al 15 de març, es poden degustar els menús protagonitzats pel ‘diamant negre’ de la cuina en onze restaurants. El preu d’aquests és d’uns 30 euros, el que és assequible si es té en compte que un quilo de trufa val uns 600 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa