Diari La Veu del País Valencià
Joan Francesc Mira rep aquest dissabte el Socarrat Major 2015

RedactaVeu / Vila-real.

L’intel•lectual Joan Francesc Mira i Casterà rebrà aquest dissabte el premi Socarrat Major 2015 que va ser aprovat per unanimitat per l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real el passat 21 de novembre.

El reconegut escriptor, sociòleg i antropòleg valencià ha estat el mereixedor del premi, segons l’associació Socarrats, per mostrar una “trajectòria coherent amb els principis d’identificació cultural i cívica del País Valencià”, compromesa amb el poble i amb les institucions valencianistes; per haver oferit un “servei prolífic i productiu en l’àmbit acadèmic”, tot procurant un servei intens i constant al marc sociocultural valencià i per “dignificar la construcció del coneixement humanístic”, des d’un treball rigorós, erudit i vastament reconegut, amb una personalitat model que dignifica la cultura en català.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a Vila-real, el dissabte 7 de febrer, a les 21 h, a la sala Cal Dimoni de Vila-real (av. Europa, 15). Acabat el sopar, començarà l’acte homenatge del lliurament del premi, que inclou un discurs pronunciat per l’escriptor Vicent Usó.

La presentació de l’acte serà a càrrec de la periodista i poetessa Susanna Lliberós. Els assistents “també gaudiran de diverses pàgines que configuren una nit completa i emotiva, plena de sorpreses i diversitat artística”, segons l’entitat organitzadora, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real.

Uns dies abans de la vetlada i emmarcat en el programa d’actes relacionats amb el premi Socarrat Major 2015, s’han celebrat diversos actes que enceten l’entorn cultural dedicat al premiat: l’espectacle ‘L’Odissea’ (companyia Melodemodomies), basat en la traducció que en va fer el mateix Joan F. Mira, i més recentment la conferència “Pensar el país. El valencianisme polític de la primera part de segle XX”, a càrrec de l’historiador i professor d’Història Contemporània de la Universitat de València, Ferran Archilés.

L’associació Socarrats recorda que els actes programats i les activitats a celebrar durant l’any estan obertes a tot el públic i “pretenen enriquir la vida cultural de Vila-real, sempre aprofitant el potencial que ofereix el País Valencià en propostes de qualitat i en la nostra llengua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa