Diari La Veu del País Valencià
El Diccionari de l’AVL rep 3 milions de consultes per internet el primer any
RedactaVeu / València

El ‘Diccionari Normatiu Valencià‘ (DNV) de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha rebut tres milions de consultes digitals des que el 5 de febrer del 2014 la institució pujara a la pàgina web (www.avl.gva.es) l’obra normativa formada per 93.342 paraules. A més, segons ha avançat l’ens normatiu del valencià en un comunicat fet públic aquest dijous, el Diccionari es podrà consultar a través dels mòbils gràcies a una APP.

“Hui, un any després, el DNV ha esdevingut en l’obra de referència de l’AVL”, que, en paraules del president de la institució, Ramon Ferrer, és qualificada com “una gran obra a la disposició de tots els valencians”. “Tres milions de consultes són moltes, i mostren clarament l’interés dels usuaris per la seua llengua”, subratlla el màxim responsable de la institució.

Des de l’Acadèmia assenyalen que “una particularitat del DNV ha sigut la possibilitat de fer comentaris i suggeriments per a millorar el contingut, opció que ha permés arreplegar més de dues mil propostes dels usuaris”. Per a Ferrer, aquesta és una qualitat que no tenen altres diccionaris “i que el fa diferent, més democràtic, obert i ric des del punt de vista filològic”.

Nova APP

D’altra banda, l’AVL és a punt de llançar l’aplicació del DNV per a telèfons mòbils, la qual cosa augmentarà “encara més” les possibilitats d’accés. A més de mostrar les definicions de les paraules, l’aplicació permetrà fer cerques a partir de l’àrea temàtica, la categoria gramatical, el nivell de llenguatge, la llengua d’origen i la intenció del parlant.

Comparteix

Icona de pantalla completa