Diari La Veu del País Valencià
El fort vent augmenta la sensació d’intens fred al País Valencià
RedactaVeu / València

Les comarques septentrionals del País Valencià estan aquest dijous en alerta taronja per fort vent, el qual pot arribar a registrar ratxes de fins a 120 km/h mentre que a l’interior de la resta del territori arribaran als 85 hm/h, la qual cosa augmentarà la sensació de fred, segons Aemet.

Aquest dijous s’ha retirat l’alerta per nevades al País Valencià, si bé cal extremar la precaució per gel en algunes carreteres de l’interior.

Brigades i voluntaris del Consorci de Bombers de Castelló estan escampant sal per gel en CV-124, pista de la Llacua i en accessos a Morella, en la CV-110 (Herbes), CV-106 (Fredes) i CV-105 (Castell de Cabres), segons fonts del Centre de Coordinació d’Emergències.

Morella, ahir. Foto: Comarquesnord.cat

Fins al moment, la Pobla de Benifassà ha registrat la màxima velocitat de ratxes de vent amb 91 km/h, Vilafranca i Utiel amb 80 km/h, Atzeneta del Maestrat 74 km/h i a Xelva amb 72 km/h, encara que no s’han comunicat incidències.

Per a aquest dijous s’ha retirat l’alerta per nevades i hi haurà predomini de cel poc nuvolós o buit amb temperatures amb pocs canvis i gelades que es mantindran a l’interior. La temperatura màxima oscil•larà entre els 13 graus de València i un grau a Morella, on les mínimes cauran fins als -4 graus.

Foto: C.P. Bombers de Castelló.

Llevaneus a les comarques del Nord

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha posat en moviment des del passat dimecres un total de 9 màquines llevaneu i 60 efectius que han estat treballant ininterrompudament en les zones dels Ports, la Tinença de Benifassà i l’Alt Maestrat on s’han registrat precipitacions de neu durant tota la jornada del temporal, informa comarquesnord.cat.

Els treballs s’han centrat en netejar diverses vegades les carreteres de tota la zona, encara que a causa de la baixa temperatura de -6º i el fort vent, la neu es segueix congelant i cobrint superfície de calçada, de manera que totes les carreteres han quedat amb ús obligatori de cadenes durant la nit.

Llevaneus a Morella. Foto: Comarquesnord.cat.

A primera hora d’aquest dijous s’han reincorporat el servei de repartiment de sal a la carretera i les màquines llevaneus. En les tasques de neteja i adequació de carreteres i accessos a municipis han treballat tres dotacions de bombers dels parcs dels Ports i l’Alt Maestrat, quatre brigades d’emergència de Castellfort, Ballestar, Morella i Sant Mateu, i s’han distribuït 40 tones de sal.

Vilafranca, aquest dimecres. Foto: Comarquesnord.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa