Diari La Veu del País Valencià
Convocat el Marc Granell d’Almussafes
RedactaVeu / Almussafes

Un any més, l’Ajuntament d’Almussafes aposta per la poesia, “a pesar de tractar-se d’un gènere literari que encara no ha obtingut el reconeixement cultural i social que mereix”, convocant per 19é any consecutiu el concurs poètic Marc Granell.

Segons informen fonts municipals, la consagració d’aquest certamen com una de les cites literàries “més esperades i prestigioses” del marc poètic valencià és una realitat avalada per l’increment continuat dels poemaris presentats en les últimes convocatòries, així com pels llocs de procedència dels poetes participants.

En aquest sentit, si en la cita del 2011 es van comptabilitzar 101 obres, el 2012 va concloure amb 181, que es van convertir en 208 l’any 2013 i van aconseguir 228 poemaris en la passada convocatòria. Enguany, el regidor de Cultura, Josep Contell, confia en superar inclús el rècord batut en el 2014 “i que defineix, sens dubte, l’abast d’aquest concurs poètic d’àmbit nacional i internacional”, explica.

Premis en metàl•lic de 1.200€ i publicació de les obres

Prova del foment a l’esmentat gènere literari que va assumir l’Ajuntament d’Almussafes fa quasi dos dècades és la dotació econòmica dels guardons. Per a aquesta edició s’ha fixat un premi en metàl•lic de 1.200 euros per als autors de la millor col•lecció de poemes en les modalitats de valencià i castellà, respectivament. A més de la quantia econòmica pròpiament dita, els reconeguts en ambdós modalitats publicaran les seues obres en la col•lecció de poesia que porta per nom Razef. Certamen de Poesia Marc Granell, editada per Edicions 96.

Les obres es podran presentar, personalment o per correu, fins al pròxim dia 14 de març en la Biblioteca Pública Municipal. Tal com estableixen les bases del certamen, l’extensió màxima dels treballs entregats, amb una temàtica, mètrica i rima lliures, no podrà sobrepassar els dos-cents versos.

Comparteix

Icona de pantalla completa