Diari La Veu del País Valencià
El PP torpedina la ILP per una nova radiotelevisió pública valenciana

ACN / RedactaVeu / València.

El síndic del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha anunciat la presentació de 14 esmenes a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova radiotelevisió pública en valencià. Destaquen condicions per a la seua posada en funcionament com no incrementar el deute, no reduir pressupost per a serveis públics fonamentals ni augmentar pressió fiscal, “que s’acabe la liquidació de l’entitat antiga i que es resolguen els recursos judicials”.

El PP proposa canviar “titularitat i gestió pública” per “titularitat pública i qualsevol modalitat de gestió establerta en la Llei Reguladora dels Contractes del Sector Públic”. I modifica servei “en valencià” per “preferentment en valencià”.

La resta d’esmenes tenen a veure amb l’eliminació de referències a la “normalització lingüística” i “territoris d’àmbit lingüístic compartit”, així com la substitució de “territori valencià” per “Comunitat Valenciana”.

Amb aquestes condicions, segons ha explicat el síndic del PP, “es pretén donar seguretat jurídica a la ILP i totes les garanties als procediments judicials que estan en marxa actualment”. Segons Bellver, aquestes esmenes ja han estat enviades als promotors de la ILP. “Totes les propostes són en positiu i busquen el consens, ja que es manté en tot moment l’esperit original de la iniciativa”, ha assenyalat.

Bellver, que ha assegurat també que es reunirà dijous que ve amb els promotors de la ILP, ha destacat que les propostes més importants per al PP són “les que busquen incorporar, com a funcions del futur ens, el foment de les iniciatives educatives , formatives, així com les de la cultura de l’esforç “. Però a més, s’afegeix a la funció d'”estendre els valors de la igualtat entre homes i dones” un apunt: “especialment en la lluita contra la violència de gènere”.

Igualment, el portaveu popular ha destacat un altre matís “important per al GPP” en el punt que parla d'”afavorir la convivència, el respecte, el diàleg i la cooperació entre les persones, amb independència del seu origen, ètnia, creences, orientació sexual o qualsevol altra circumstància personal o social “.

“Nosaltres proposem afegir el següent: especialment en les relatives a l’homofòbia i al col·lectiu LGTBI”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa