Diari La Veu del País Valencià
Camps imputat per malversació i prevaricació en la compra de Valmor
RedactaVeu / València

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha admés a tràmit la querella de Fiscalia Anticorrupció contra l’expresident de la Generalitat valenciana i diputat ‘popular’ en les Corts, Francisco Camps, per presumpta malversació i prevaricació en la compra de Valmor Sports en el marc de la Fórmula 1, segons ha informat el tribunal valencià en el seu compte de Twitter.

Així mateix, la querella es dirigeix contra l’exconsellera, exsecretària autonòmica de comunicació del Consell i exdirectora de Televisió Valenciana, Lola Jonhson, i l’expilot Jorge Martínez Aspar.

El fiscal va centrar la seua querella en Camps en entendre que va negociar “directament” amb el magnat de la F-1 Bernie Ecclestone els contractes per a la celebració del GP en el circuit urbà de València; que va ser qui va ordenar que la Generalitat es constituïra com a avalista de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en al Llei d’Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011; i qui va ordenar a Johnson, malgrat que no hi tenia competència, que signara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l’aval a l’empresa.
Camps i Aspar.

Blanco (EUPV): ‘És una molt bona notícia’

El diputat d’EUPV Ignacio Blanco, ha manifestat que el fet que el Tribunal Superior de Justícia admeta a tràmit la querella de la Fiscalia Anticorrupció pel cas de la Fórmula 1 és una “molt bona notícia, perquè han de depurar-se responsabilitats penals per la major estafa que hem patit els valencians i valencianes en els últims anys”.

Segons ha apuntat Blanco, “Camps ens va dir que no ens costaria ni un euro, i al final han sigut més de 300 milions. Precisament, per aquesta xifra li volem preguntar demà a la consellera

Català en el ple de les Corts. I també precisament demà es votarà una proposta d’Esquerra Unida que demana declarar il•legítim el deute assumit després de la compra de l’empresa Valmor, una empresa privada que havia de gestionar el negoci ruïnós de la Fórmula 1. Aquesta ruïna ens l’han endossat a tots els valencians i valencianes per una decisió del Consell d’Alberto Fabra”.

“La decisió del TSJ –ha assenyalat el diputat d’EUPV- valida també tot el nostre treball polític, perquè cal reconéixer que Esquerra Unida va ser el primer grup a fer públics els contractes de la Fórmula 1, tant el d’Ecclestone amb Valmor, com els successius amb Circuit del Motor i amb la Societat de Projectes Temàtics. Desvetlem la trama triangular que en el fons suposava una estafa als valencians i valencianes, i també vam ser els primers en portar a la Fiscalia Anticorrupció la nostra denúncia per la compra de Valmor”.

Lola Jonhson.

Comparteix

Icona de pantalla completa