Diari La Veu del País Valencià
Morera i Blanco carreguen contra la ‘fugida’ de Fabra del control de les Corts
RedactaVeu / València

Falta de respecte, desorientació, fora de control, nul respecte als representants de la ciutadania valenciana. Aquestes són algunes de les acusacions al president Fabra fetes pels grups Compromís i EUPV davant les absències del president Fabra en la sessió de Control a les Corts.

Així, el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la no compareixença de Fabra en les Corts, malgrat les poques sessions que resten fins finalitzar la legislatura, “demostra la manca total de respecte a la normalitat democràtica i a l’activitat parlamentària de control de govern, el que demostra que el Consell està fora de control, totalment desorientat i que, a més, no volen donar respostes ni explicacions dels seus incompliments i tampoc de les seues irregularitats”.

Per la seua banda, el síndic d’EUPV, Ignacio Blanco, sobre l’absència d’Alberto Fabra a la pròxima sessió de control del ple d’aquesta setmana ha recordat que en l’última sessió de control que va haver a Les Corts ja li va dir al president Fabra que “la seua precarietat política, la incertesa del seu futur com a candidat, està afectant-lo com a president de la Generalitat; i això els valencians no podem permetre-ho perquè els nostres problemes són molts i molt grossos, i en bona part conseqüència de la política del PP”. Des d’EUPV li pregunten al cap del Consell “per la privatització dels serveis públics que està caracteritzant l’última etapa del govern del PP”, advertint, això sí, que “sembla que el senyor Fabra no vol sotmetre’s a les preguntes dels grups de l’oposició. Eixe és el nul respecte que ell i el seu partit tenen als representants de la ciutadania valenciana”.

Imatge d’arxiu del cap del Consell.

“Quin han sigut els beneficis per al PV de la reunió amb Montoro?”

Morera ha tramitat aquest matí la pregunta de control, tal i com estava previst perquè aquest dijous al matí, com està marcat pel calendari parlamentari de les Corts, el president de la Generalitat havia de comparèixer en sessió de control. Per això, Morera ha registrat una pregunta per saber “quins guanys i beneficis” ha obtingut Alberto Fabra per al poble valencià després de la reunió d’ell i els empresaris valencians amb el ministre Cristóbal Montoro a la seu del govern valencià.

Fabra i Montoro.

La pregunta registrada per Compromís aquest matí a les Corts exposava que, després de molts mesos d’espera, “els empresaris valencians han aconseguit una reunió amb el ministre Montoro al Palau de la Generalitat. De la trobada, sols ha transcendit que el ministeri i, per tant, el Govern de l’Estat espanyol, no tenen previsió de tractar el tema del finançament autonòmic perquè ara no dóna temps. Vist el fracàs de la reunió, té previst el Consell reunir a la Comissió d’Experts per a fer un estudi del impacte de la no revisió del model de finançament?”.

Segons ha destacat Morera, “les declaracions de Montoro després de la reunió han estat molt decebedores per al candidat, perquè la resta de valencianes i valencians ja sabíem que el ministre diria el que ha dit i no tancaria cap compromís. El que realment lamentem és que a gener de 2015 vinga un ministre de Rajoy a dir-nos que no es pot modificar el model de finançament a aquestes altures de la legislatura, quan governen des de finals de 2011 i han tingut quatre anys sencers per tractar eixe tema i acabar amb la greu discriminació que patim les valencianes i els valencians amb les inversions de l’estat al nostre territori”.

El síndic de Compromís considera que Fabra, “sí que ha tingut temps suficient per demostrar que no aprofita com a president de la Generalitat, no ens representa, no treballa per aquesta terra, no defensa els interessos de les valencianes i els valencians i no reivindica davant Madrid el que ens pertoca, perquè té por a no ser designat a dit com a candidat.

Comparteix

Icona de pantalla completa