Diari La Veu del País Valencià
Baleària redueix les emissions de CO2 del buc Martín Soler

RedactaVeu / València.

La naviliera ha aconseguit reduir en un 12% les emissions de diòxid de carboni del seu buc Martín i Soler gràcies a l’aplicació d’una pintura ‘antifouling’ que suposa un important estalvi en combustible al seu projecte d’Innovació INSEB.

Aquest projecte, que ha sigut recolzat pel CDTI, ha consistit en l’aplicació d’una pintura antiincrustant en el casc del buc, a més de la instal•lació de sensors de mesura en temps real que han permès un millor control del trimarà.

L’aplicació de la pintura ‘antifouling’ (Intersleek®1100SR) es va dur a terme durant l’encallada tècnica del buc al novembre de 2013. Baleària ha monitoritzat durant 12 mesos el rendiment del buc, i ho ha comparat amb l’històric de consums des de l’anterior encallada, en 2011. L’anàlisi ha mostrat un estalvi del 12% en combustible, la qual cosa significa un descens anual d’entre 750 i 1.000 tones de combustible. Aquest estalvi repercuteix en una disminució del 12% de les emissions de diòxid de carboni a la atmosfera, la qual cosa serien, amb una activitat del buc calculada a un 50%, unes 15 tones diàries menys.

Aquestes dades han sigut presentades per a la seua validació davant la Gold Standard Foundation i una vegada verificades per un auditor independent, pot atorgar a la naviliera entre 2.500 i 3.000 crèdits de carboni -un dels mecanismes internacionals que contempla el Protocol de Kyoto per a la reducció d’emissions causants de l’escalfament global-. Aquesta fundació, promoguda per WWF i en la qual col•laboren més de 80 ONG, ha auditat en 10 anys més de mil projectes de reducció d’emissions de CO2.

“Estem molt satisfets amb el rendiment actual del buc; després del canvi ‘d’antifouling’, la millora va ser evident immediatament”, assenyala Guillermo Alomar, director de Flota de Baleària. “Tenim un ferm compromís amb el medi ambient, i utilitzarem els crèdits de carboni per a ampliar aquest projecte a altres bucs de la flota, i així seguir reduint el nostre impacte ambiental”.

Innovació per a ser més sostenibles

Aquest projecte d’innovació s’inscriu en el pla d’eficiència energètica de l’empresa (2011-2015), que té l’objectiu de reduir les emissions i el consum de combustibles. En el casc del ferri Martín i Soler es va aplicar un producte específicament dissenyat per a controlar el creixement d’organismes que componen el llim i donar protecció a llarg termini. A més, la instal•lació de sensors de mesura en temps real ha permès calcular el trimarà òptim del buc.

Comparteix

Icona de pantalla completa