Diari La Veu del País Valencià
Europa investiga una denúncia contra la modificació del PEPRI del Cabanyal
Europa Press / Madrid

Sanchis ha assenyalat que des de fa temps que estan “batallant tant a nivell polític com legal per a evidenciar no solament que el PEPRI anterior està anul·lat sinó que aquesta modificació-adaptació que planteja el PP i Rita Barberá tampoc és legal”. És per açò que van decidir portar l’assumpte davant la Comissió Europea, ha agregat.

“Ens congratulem perquè ha sigut admesa a tràmit i ara hem d’esperar al fet que des d’aquesta institució s’investigue si la modificació s’ha realitzat respectant la llei o no”, ha assegurat l’edil, qui diu que aquest pas suposa un “obstacle més per a un nou PEPRI”.

Per a Sanchis, “crida l’atenció” que la sol·licitud d’innecessarietat d’Avaluació Ambiental Estratègica (EAE) es tramita i s’avalua en correspondència amb l’article 18 de la Llei 9/2006, de 28 d’abril, sobre avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient. “No obstant açò, en 2013 s’aprova la Llei 21, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental que declara que s’ha d’aplicar a tots els plans, programes i projectes l’avaluació ambiental estratègica o avaluació d’impacte ambiental dels quals s’inicie a partir de l’entrada en vigor de la present llei”, ha explicat.

“Com la modificació-adaptació va ser aprovada el 27 de juny de 2014, és aplicable aquesta llei de 2013 que obliga al fet que s’haja de realitzar aquesta Avaluació Ambiental Estratègica”, ha apuntat el regidor, que s’ha preguntat “per què l’administració justifica el seu acord de no necessitat d’Avaluació Ambiental Estratègica en una llei derogada” i “per què en cap moment s’avalua l’impacte que generarà l’execució de tot el PEPRI”.

També ha expressat els seus dubtes sobre “per què tractar de justificar que l’Avaluació Ambiental Estratègica de la revisió del PGOU ja ha avaluat l’impacte del PEPRI tot i que no és cert” i “per què no han sigut avaluades altres alternatives com exigeix la llei”.

Per la seua banda, l’advocat José Luis Ramos ha recordat que en la modificació-adaptació del PEPRI que s’exposa al públic es feia constar que un acord de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient “assenyalava que no era necessària l’Avaluació Ambiental Estratègica”.

“Des d’EUPV teníem clar que sí que era necessària i, per açò, no dubtem i el 18 d’agost presentem una denúncia davant la Comissió Europea”. Així, els següents passos és que la Comissió Europea emplace al Govern Central i aquest li demane explicacions a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa