Diari La Veu del País Valencià
3.000 valencians viatjaran a Madrid per a participar en la Marxa de Podemos
RedactaVeu / València

Podemos mobilitzarà, només arreu del País Valencià, més de 60 autobusos amb més de 3.000 valencians per a participar en la Marxa del canvi , segons han informat fonts del partit liderat per Pablo Iglesias.

En la demarcació de València i el cap i casal del PV s’han creat equips de treball, integrats per persones voluntàries, moltes d’elles membres dels diferents cercles de la capital, així com dels diferents Consells Ciutadans municipals, que han assumit la coordinació del dispositiu, “amb l’objectiu de facilitar que aquelles persones que volgueren viatjar a Madrid per a participar en La Marxa del Canvi pogueren fer-ho”. Més de 125 persones de tota la demarcació han col•laborat en aquests grups de treball de l’organització.

Al Cap i Casal s’ha establit un sistema de codi-reserva per a gestionar “de manera eficient” els centenars de correus electrònics rebuts en el mail que l’organització ha posat a la disposició de les persones interessades a participar: [email protected]

Autobús adaptat per a persones amb diversitat funcional

Tal i com el nombre de reserves ha anat creixent, l’organització ha anat habilitant autobusos en pràcticament tots els barris de la ciutat. Un d’ells, el del Cercle de Jesús, serà un vehicle adaptat per a facilitar la participació de les persones amb diversitat funcional. Podemos ha disposat, sempre a través de treball voluntari, tres persones coordinadores arreu del país, i al seu torn coordinadores per comarques i per cercles.

El dissabte 31, a més, cadascun dels autobusos que participen en la marxa del canvi disposarà d’una persona d’organització responsable, que portarà un dossier amb tota la documentació de viatgers, personal de contacte de coordinació i un protocol per a incidències, segons les mateixes fonts de Podemos.

Del Retiro a Cibeles al ritme d’una cançó

Els, almenys, 27 autobusos de la demarcació de València arribaran a Madrid a un punt de trobada comuna –veure mapa- que permetrà desembarcar i, des d’allí, que valencianes i valencians marxen junts travessant el Parc del Retiro cap a Cibeles, al ritme d’una cançó que s’ha preparat exclusivament per a aquesta jornada des del País Valencià.

Podemos destaca que la labor d’organització es realitza de manera totalment altruista, i que prop de 200 persones “s’han coordinat sense disposar de finançament, sense una estructura organitzativa autonòmica de partit, sense seu, sense mitjans tècnics ni recursos més que els particulars i sense una plantilla de personal destinada a aquest efecte”.

Places solidàries per a persones sense recursos

L’organització ha previst una Fila 0 o plaça solidària en els autobusos. Un nombre de places destinades a persones que han sol•licitat ajuda per a sufragar el cost del viatge perquè, per diferents raons, no poden pagar-ho. A través de micromecenatge, d’un preu del bitllet uns cèntims superior per a disposar d’un romanent i de la disposició d’una vidriola solidària, ha sigut possible cobrir els bitllets de totes les persones que han manifestat serioses dificultats per a pagar-ho.

El preu del viatge oscil•la entre 15 i 20 euros, depenent del punt d’eixida, ja que ixen autobusos de nombroses comarques, a diferents distàncies de Madrid.

Autobusos des de la capital de cada comarca

De la demarcació de València, de moment, ja estan reservats 4 autobusos a L’Horta Nord, 2 a L’Horta Sud -l’autobús de Torrent portarà també persones d’Aldaia i Xirivella-, 2 a la Safor, 1-2 a Camp de Túria, 2 en el Camp de Morvedre. A Bunyol i Requena-Utiel s’havia previst un autobús comú, però finalment serà un per a Bunyol i un altre per a la comarca d’Utiel-Requena. A més, està reservat 1-2 bus en la Ribera Alta, 1 en la Ribera Baixa i un altre per a La Canal de Navarrés, Ontinyent i Xàtiva.

De les comarques del Nord eixiran almenys 6 autobusos: un de la capital de la Plana, un altre de Vinaròs, 3 des de Vila-real i un de la Vall d’Uixó. L’organització de Castelló, que s’ha concentrat especialment a Vila-real, ha obert una guardiola per a recaptar fons per a la Fila 0 de persones que no poden córrer amb les despeses del desplaçament.

L’eixida de cada autobús serà des de cada capital de la seua comarca, al voltant de les 05:00 hores del matí. L’hora de retorn aproximada serà les 19:00 h eixida de Madrid. I està previst que en el viatge d’anada els autobusos circulen en caravana.

Un moment de l’acte de Podemos celebrat a València. Foto: La Veu del País Valencià.

Organització amb ‘Eines en línia’ i intercanvi d’allotjament

Per a l’organització s’han utilitzat eines “en línia” que han permés compartir documents i gestionar des de diferents equips de treball un mateix registre de reserves. Aquesta coordinació ha permés que en cada comarca puguen conéixer les places lliures d’altres autobusos amb punts d’eixida propers perquè, en cas de noves demandes, aquestes puguen acoblar-se en busos de la zona.

D’altra banda, Podemos ha obert, en la seua plataforma de participació, un sistema que permet l’intercanvi d’allotjament entre particulars. D’aquesta manera, persones de Madrid simpatitzants o inscrites en Podemos han oferit la seua casa com a allotjament a persones d’altres comunitats autònomes que viatgen a Madrid amb motiu de la Marxa del Canvi. També s’ha engegat una plataforma per a compartir places en vehicles particulars. Per a la marxa d’aquest cap de setmana, però també, d’ara endavant, per a facilitar les trobades i reunions de treball d’equips de diferents ciutats.

Més informació sobre la Marxa del canvi en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa