Diari La Veu del País Valencià
El Corredor Mediterrani continua sense data
Racó Català

El grup de pressió Ferrmed ha denunciat a través d’un informe el retard de les obres del corredor mediterrani i reivindica que el tram entre la frontera francesa i Almeria estiga acabat l’any 2017. Ferrmed, un lobby empresarial creat el 2004 per defensar la creació d’un gran eix ferroviari europeu per a les mercaderies des d’Algesires a Escandinàvia, ha fet arribar l’informe al Ministeri de Foment on insta els governs de l’Estat espanyol i França a “espavilar-se” perquè d’ací dos o tres anys el Corredor Mediterrani entre la frontera francesa i Almeria siga una realitat.

El president de Ferrmed, Joan Amorós, va presentar l’informe el passat dia 27, durant unes jornades realitzades al Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona de la mà de Ferrmed, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Plataforma EU Core Net Cities, on també va reclamar que hi haja un coordinador de les obres a cada estat europeu.

Requena estació ‘fantasma’

Adif, l’ens públic de gestió d’infraestructures de l’estat, assegura que els passatgers d’AVE i llarga distància han crescut un 20% l’any 2014, però no ofereixen dades de passatgers exclusives del servei d’ala velocitat ni dels passatgers que utilitzen cada estació. La revista El Temps publicava la setmana passada en exclusiva les dades de 2013 i 2014 de passatgers d’AVE en cadascuna de la trentena d’estacions. En l’exclusiva s’hi pot veure el rànquing d’estacions fantasma, que l’encapçalen Segòvia, Tardienta (Osca), Antequera i Requena, amb 348, 449, 3.147 i 7.122 passatgers que han pujat a les estacions d’AVE durant el 2014. De la resta d’estacions, només València, Màlaga, Saragossa i Sevilla estan entre 1 i 1,5 milions de passatgers i Barcelona arriba als 2,5 de passatgers i Madrid als 6,8 milions.

El president de Ferrmed, Joan Amorós, es queixava el mes de desembre que la majoria del pressupost de Foment per a ferrocarrils, un 70%, l’absorbeixca l’alta velocitat, que a L?estat espanyol té 20 milions de passatgers anuals, en contraposició amb els 120 milions d’usuaris que té la xarxa francesa, més petita en quilòmetres que l’espanyola. Amorós lamenta que això fa que el Corredor Mediterrani se’n ressenteixca i que “cal fer prevaldre els projectes que són rendibles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa